2012. augusztus 14., kedd

Napló, 2012. augusztus 14.

Bár még simán el tudtunk volna lenni ezen a kis szigeten, Tibi kukacai újra rakoncátlankodtak, így mindenképp vissza kellett mennünk Bangkokba, hogy megmutassuk egy dokinak. Holnapra kértünk is időpontot neten (elég pöpec a rendszer, neten simán lehet regisztrálni, időpontra bejelentkezni, és még dokit is lehet választani), de azért még a mai napot amennyire tudtuk kihasználtuk. Pl blogot írtunk, neteztünk, összeszedtük a tiszta ruhákat.
A 3 órás hajóval mentünk át Si Rachába. A hajóút egyetlen érdekessége a hatalmas (30-40cm-es) medúzák voltak, amik a vízfelszín közelében úszkáltak. Sajnos nem sikerült jól lefényképeznünk.
Si Rachában első utunk a parti kajáldába vezetett, ahol már az idefele úton is nagyon jót ebédeltünk. Most kipróbáltuk azt a nagy rákfélét is, amivel eddig csak szemeztünk. Nagyon érdekes szerzet, rája formája van nagy farokkal, de páncélos, és minden lábán olló van. Ilyen lényt eddig még nem láttam, de meg kell hagyni finom, főleg kesudióval. Nagyon érdekesen készítik el, felnyitják a hasán a páncélját, és a benne lévő, tarhonyának kinéző alkatrészeket összekeverik salátával, csilivel és kesudióval. És az eredmény egy nagyon finom étel, még akkor is, ha bizarul hangzik.



Jól telelettünk, irány a buszállomás. Tuk-tukkal elvitettük magunkat, és némi várakozás után el is mentünk buszunkkal. Este 9 körül értünk Bangkokba, ahol még várt ránk egy szálláskeresés. A környéket meghatározta a kórház, így a közelében lévő utcákat vizslattuk. Pár kör után kikötöttünk egy pakisztáni Al-jazira hotelben. A tulaj nagyon jófej volt a szoba már kevésbé volt jó, de némi alkudás után meg is állapodtunk. 
Egy rövid sétára még kinéztünk itt az arab negyedben. A sisha nagyon ment mindenfele, és csadorba burkolt nőkbe futottunk lépten nyomon. Nem véletlen, hiszen itt Bangkokban igencsak megy az egészségügyi turizmus, így jópár arab ide jár magát gyógyíttatni. De erről majd bővebben lesz szó holnap a kórház kapcsán.
Mi meg addig már nem sok mindent csináltunk, csak kiélveztük, hogy van tévénk, és azon sorozatok is mennek, így egy jó kis Bones után aludtunk el.
comments