2012. augusztus 4., szombat

Napló, 2012. augusztus 4.


Reggel még néztünk egy kis olimmpiát (hopp, ezt nem is írtam, hogy tök jó volt, hogy Vikinél fel tudtuk venni az éjszakai számokat, és reggel együtt néztük, többek közt Gyurta aranyát), aztán meg utána tanakodtunk, hogy mi legyen.
Sajnos nem akartuk, hogy itt hagyjuk Szingapúrt, úgy, hogy a laptopunk nem megy. Abban állapodtunk meg, hogy elmegyünk a (nem röhög!) Mustafa Centerbe, ott keresünk egy helyi Aladárt, aki megbütyköli a gépünket. Így is lett, annyi vargabetűvel, hogy a Mustafa Centerben mindent lehet kapni, csak gépet nem lehet javítatni. Mindegy, láttuk Mustafa Centert, ami önmagában egy nagy élmény. Amikor azt mondtam, hogy mindent lehet kapni, akkor azt úgy értettem, hogy mindent lehet kapni. Máténak azt mondta az egyik INSEAD-os tanárja, hogy korábban kocsi is volt, mi csak a 200 féle fogkefével, a 40 fajta rízsfőzővel és az egy sornyi aranynyaklánc készlettel szembesültünk. Szédítő volt, és nem átvitt értelemben.




Sajnos át kellett menni a Sim Lim toronyhoz, itt már ugye jártunk. Közben a netről kiderítettem, hogy itt a Slim Limben csomó csaló van, és hát elég szkeptikusak voltunk. Ja, hogy mi a Slim Lim? Ez egy ilyen Hardware software nagybani kisbani turkáló pláza, hogy pontos legyek. Bármi, amiben kettőnél több mikrochip van, és egy évesnél nem idősebb, azt már lehet kapni hat emeleten. Geek mekka, na. Végül egy jól kinéző Sony boltba mentünk be, ahol megkérdeztük, hogy szerintük melyik szervíz lehet megbízható, és abba mentünk, egy jól csengő PC Clinic névvel operáltak. Erős alkudozásba kezdtünk, majd $70-ről $50-ig jutottunk, szerintem egész jól sikerült. Azt mondták másfél óra, ott hagytuk lesz, ami lesz, utánunk a vízözön.
Közben eszembe jutott, hogy amikor a múltkor itt voltunk, volt egy étterem szerűség, ahova sorba álltak az emberek, ugyan már, menjünk el oda. Tök jó volt, mert ez egy Dim Sum-os hely volt, ami gőzölt kaját jelent. Most is nagy sor volt, de mivel időnk volt, kivártuk. Nagyon durván finom volt, nekem a rákos gombóc jött be, Zsuzsinak meg egy olyan sütiszerűség, ami olyan volt mint egy tojás, abban az értelemben, hogy egy fehér tésztahéjban volt egy sárga édes szósz.




Közben hívott is minket a csóka, hogy kicserélte a ventillátort, szerinte ez volt a baj. Nem tudom, ezt az Acer szervíz miért nem tudta megtenni. Hazamentünk, Viki már csinálta a gulyást, finom volt, de arra nem számítottunk, hogy sonkába göngyölt csirke is lesz vacsira. Nem volt gond betoltuk. Beszéltünk Zsuzsi szüleivel, illetve megnéztünk egy Sherlockot. Hogy mást ne mondjak, a gép este is lefagyott....
comments