2012. október 18., csütörtök

Napló, 2012 október 18.

Ma jön Andris és Emil, jobban mondva, már legnagyobb eséllyel itt is vannak, amikor mi felkeltünk. Kimentünk azért Zsuzsival még reggelizni mert tudtuk milyen a vízum ügyintézés és egy nagyon remek pékséget és teraszt találtunk olyan kombóval, hogy kávé is volt meg narancslé is. Ez nem hangzik nagyon advancednek Európában, de Ázsiában messze van az alaptól. A legmenőbb része pékségnek, hogy tulajdonképpen a kábelek alapján a pókember egyik részében is lehettünk volna, kíváló munka lehet az itteni áramszolgáltatónál dolgozni.



A reggeli után Zsuzsi visszament a szállásra, hogy várja Emiléket, míg én elmentem még intézkedni. A tegnapi taktika az volt, hogy három helyet nézünk meg. Egy nagyon jó céget a tripadvisorról, egy randomot az utcáról és egy dugit. A dugit úgy próbáltuk, hogy bementünk egy fényképezőgép boltba és megkérdeztük, tudnak-e segíteni. Azt mondták tegnap, majd ma. Ennek megfelelően ma el is mentem a boltba, hogy onnan szerezzek valami dugi vezetőt. Háááát....elvittek a mucsán túlra, azzal nem volt gond.


Az ajánlattal már sokkal inkább, egy nem túl jól kinéző indiai csóka akart arról meggyőzni, hogy ő sokkal jobb, mint a főutcán levő random árus, olyan csúcsmarketinggel, hogy do you judge based on the office?. Komolytalan volt, na.
Mire visszértem a szállásra, megjött Emil, Andris, a csomagunk és a süti is! Megjegyzem, én most kapok először fiú társaságot, hát már eléggé vártam :)! Felmentünk a tetőre, és tartottunk egy eligazítást mizu itt, ők meg mizu otthon. Zsuzsi csinált pöpec összehasonlító táblát, és kidbota a matek, hogy a középsőt választjuk.


Elmentünk kajálni, meg elintézni az utat ami azért nem volt olyan egyszerű, mert itt a turistanegyedben k nehéz volt bármit is megtalálni, még úgy is, hogy névjegykártyánk is volt, de végül meglett a hely. A hely meglett, de elindult a sz*r*kodás, hogy nem tudnak nekünk repülőt találni, majd csak holnap után tudunk indulni. Átmentünk hát a drága helyre, ezt le is írom, mert a Trek Nepal főszereplője lesz a további napjainknak. Itt Emillel megerősödve a gatyát is lealkudtuk róluk, kb 20%-ot sikerült, de utána elkezdődött itt is a hápogás, hogy lehet, hogy nem is lesz repülő, akkor meg helikopterrel kell menni. Itt már a kések is majdnem előkerültek, de végül megállapodtunk :)
Az esti vacsit egy tetőteraszos helyen töltöttük, ahol a kaja jó volt, ellenben abban biztos vagyok, hogy a tetőn lévő WC az tulajdonképp a legfelső emeletre pottyantotta a csomagjait mert egy nagyon komoly szagban ettük végig a dal bhatunkat, ami az itteni kismenü, lencseleves, curry, rízs. Hogy hogynem Emil hozott Vodkát, de kicsit mindenkiben benne volt a turával kapcsolatos zabszem, így még meg se csapoltuk rendesen.



comments