2012. november 29., csütörtök

Napló, 2012. november 29.


Mivel tegnap pihentünk, ma kimentünk megnézni Udaipurt. Udaipur maga két folyó és egy tó partján van, ennek megfelelően kicsit Velence feeling. 
A hájlájtok között van a palota, valamint egy hajótúra, amivel elvisznek az itteni kis műszigetre, amin egy hotel van. Mivel a többi épület, vele együtt a szállásunk sem kutya, valóban nagyon kellemes időt lehet itt Udaipurban eltőlteni, különösen úgy, hogy káosz sincs hatalmas.
Bementünk a palotába, és ott körebnéztünk. Szép az épület, de a legjobb a jegyszedő bácsi volt.






Három jó dolgot tudok mesélni. Az egyik, hogy a palota mellett építtetett az itteni kiskirály egy monszúnpalotát is, ami miután elkészült, kiderült, hogy nem tudnak oda vizet vinni. Bravó! A másik, hogy épp az esküvő szezonban vagyunk, azaz mindenki most esküszik, és a palotát is kibérelték egy esküvőre. Ahol mi voltunk Ranthamburénál, az ilyen dél-enyingi lakodalom lehetett, ez meg valami Mátyás templomi esküvő, az egyik árulkodó jel az élő virágból fűzött függöny a kapun.


A harmadik, annak az lett a következménye, hogy én egész nap az dünnyögten, hogy törömtöröm tö rő rőm, mert hogy itt játszódik a Octopussy című nem túl kiváló James Bond film. 
Azt nem mondom, hogy itt nem volt átverés, persze odajött hozzánk egy csóka, hogy ő vezetne minket, és hogy ő 1300, miközben az audioguide 1500. Mivel tudtuk, hogy az audioguide az 1000, mondtam neki, hogy az audioguide az ezer, ha igazat mondott volna, lehet hogy felbéreltük volna. Köpni,nyelni nem tudott, vicces volt.
Mielőtt elmentünk volna  a  hajótúrára, még egy programpont volt. Én nagyon rá voltam pörögve a jó teára, elvégre Dajerling az egy észak-indiai város, Assam egy állam, Ceylon meg a közeli Sri Lanka, szóval egy két híres kínai fajtán kívül majdnem minden jó tea ideavaló, de eddig sehol nem tudtunk jó teát találni. No, itt a palotában volt egy olyan teázó, amire Bözske se panaszkodott volna, mutatom:



Nem is volt más hátra, mint hogy elmenjünk a hajótúrára. Ahogy álltunk sorba, két német elment a sor mellett és bepattant a hajóba sorbanállás nélkül. Annyira nem zavart, csak ha már a németek sem tudják mi a rend, hová lesz itt a világ? :)
A hajótúra gyönyörű szép volt, és sokkal jobban tudnám bárkinek ajánlani, mint Varansit, ami hogy is mondjam inkább megosztó.




A hotelnél kiszálltunk egy kicsit, és nem is okozott az sem csalódást. Bár nem tudom milyen lehet úgy itt lenni egy kis vagyonért, hogy folyamatosan hoznak ide látogatókat, azaz a sleppet. Mi azért jót szórakoztunk. Mivel tegnap itt is lehetett egy esküvő, még rózsát is sikerült kukáznom Zsuzsinak a leszerelt díszletből, szóval tényleg romantikus város ez az Udaipur.






Este a vacsi hatalmas volt. Mármint, Zsuzsival elmentünk ketten, hát nem megjelent Amanda ugyanazon a helyen :)))

comments