2012. november 2., péntek

Napló, 2012. november 2.

A mai nap fogunk találkozni Aliával, akit hat éve Új-Zélandról ismerek. Ő egy amcsi csajszi, aki Colorádóban tanult, akkor még nem tudta mit. Délelőtt blogot írtunk, illetve kicsit olvasgattunk. Semmi extra, így erre nem is akarok külön mondatokat vesztegetni. Este volt a nagy találkozó, és bár volt egy kicsi bénázás, de végül háromnegyed óra késéssel megjelentek a hostel szobánkba, amire mi már kicsit tovább bontottuk Emilio itt hagyott vodkáját, ugyanis több hónapnyi fertőtlenítést kellett bepótolnunk. 
Pont jókor jöttek, és elindultunk a már jól bevált Himali étterembe,ahol egy rendkívül jó beszélgetés alakult ki. Alia szerintem egy kisebb életművész, mert NZ-n még korrepetáltam matekból (ez azt jelenti, hogy korrepetáltam matekból), most meg tudós, nevezetesen nem is tudom micsoda, azt hiszem jégológus, ugyanúgy, ahogy elhozott barátja/kollégája Leif. Az meg csak később derült ki, hogy több hónapot volt az Antarktiszon kutatósegédként, most meg az Everestre mennek mind a ketten két hónapra, most már a saját PhD-jük kapcsán. Kicsit felrémlett nekem közben, hogy egyszer a Corvinsuon említették nekem, hogy Kaposváron lehet okosba PhD-t csinálni, ami majdnem olyan jó, mint a Himalaya ,de aztán elhessegettem ezt a gondolatot (semmi gond Kaposvárral ám! :) ). Azt is el tudom mondani, hogy mit csinálnak, legalább olyan összeszedetten, mint Alia. Alia a jégre lerakódott szénpornak a jég olvadására gyakorolt hatását vizsgálja, Lief pedig a gleccserben keletkező tavak a gleccserre gyakorolt kártékony olvasztó hatását méri. Vicces momentum, hogy egy általunk látott National Geographic könyv fotósa megy velük, aki azt fényképezi, hogy mit csinálnak. Okosodtunk Zsuzsival rendesen, de nem fogunk, most itt mindent megosztani, mert hosszú is lenne, meg nem is menne. Mielőtt úgy gondoljátok, hogy négy kocka egyenleteket írogatott egymásnak, elárulom, hogy sör is fogyott, mert Aliának tegnap volt a szülinapja. A vacsiról nincsenek képek, ellenben utána elmentünk bulizni, arról vannak.



Nekünk viszonylagosan gyorsan el kellett menni, mert Zsuzsi szőke haja nem volt összeegyeztethető a nepáli srácok libidójával. Út közben nem nagyon sikerült visszatalálni a szállásra, és felbéreltünk egy bringóhintóst, hogy ugyan már vigyen el minket. A kathmandui utak hagynak kívánni valót maguk után, a cangás csóka meg úgyszintén nem tudta hova kell mennie, így úgy gondolta, hogy egy kisebb árok jó lesz. Most azt nem állítom, hogyha nincs sör és vodka, akkor nem lettem volna képes csinálni egy tigrisbukfencet, de azt határozottan tagadom, hogy ólajtóként estem volna el. Nem kéne később így interpretálni a történteket. A lényeg, hogy a tenyeremen és a térdemen egy nagyon szép kis seb keletkezett, ahogy az egyketted*m*vénégyzetemet rácuppantottam a földre. Túlélem, de nem hiányzott.
comments