2012. július 10., kedd

Napló, 2012. július 10.

A mai nap olyan volt, mint egy kedd az irodában. Egész nap a számítógép előtt ültünk és gépeltük a blogot, plusz fejlesztgettünk, e-mailekre válaszoltunk. Még mindig sok van vissza.
Nem csak a honlap és a facebook tulajdonságait kezdtük ám feltúrni, G+-ra is felraktuk magunkat, plusz a Picasán is nagy felfedezéseket tettünk. Minden képünket felmentjük a picasa webre, de a jó kis laptopunkon a picasa programot is használjuk. A mostani hatalmas felfedezésünk az arcfelismerés volt benne. Akinek most a raklapot magyarázom, azoktól elnézést, de nekünk nagy felismerés volt. Az algoritmus csoportokba rakja azokat a képeket, ahol ugyanaz az arc van. Nem tudom a klu klux klán keze van-e dologban, de feketéket ezerszer nehezebben csoportosít a program, mint fehér embereket. Viszont, ami hatalmas vicc, hogy felismerte a rioi jézust, kérte is, hogy adjunk hozzá nevet, én megadtam, Jézus. Most kiváncsian várjuk, hogy ha mondjuk egy festményről csinálok fényképet felismeri-e a megváltónkat, vagy mondjuk kivel fogja összekeverni. 




Mivel munkanapvolt ennek megfelelően munkanapi szórakozásunk is volt. Vacsiztunk egy pizzát, és megnéztünk egy videót a laptopon. Ha így megy tovább, nem sokára a tehetségkutatókkal és reality-kkel is tisztában leszek. 
comments