2012. szeptember 20., csütörtök

Naplo, 2012. szeptember 20.


Irány Mianmar, ráadásul Bangkokon keresztül. Az gondolom senkit nem fog meglepni, hogy korán keltünk, esküszöm tök uncsi lehet minden bejegzésünk eleje: így ébredtünk, ilyen fáradtak vagyunk :)
Azt Zsuszi már írta, hogy Vietnamban mindenki parázik, hogy nehogy lekésd a repülőd, most is már haptákban vártak minket. Monjduk kifelé menet kezdtem megérteni, mert az itteni gyorsforgalmin baleset volt, sofőrünk meg elkezdett egy flugos futamot nyomni rízsföldeken keresztül, mert hogy úgy majd odaérünk. Kicsit elkezdtünk izgulni mi is, de elterelte figyelmünket, hogy az út mellett kétszer is egy halotti menet mellett mentünk el, és nem fogjátok kitalálni, hogy mi történt, sofőrünk mind a két alkalommal kivett a kesztyűtartóból két ötszázast (kb 10 Ft), és a letekert ablakon kiszórta a gyászmenet mellett, úgy hogy repült a pénz a fityfenébe... ja és közbe morgott, hogy imát, vagy hogy most küldte őket a bánatba, azt nem tudom, de volt egy akkora köteg ötszázasa abban a kesztyűtartóban, hogy annyi halott nem is lehet Hanoiban.
A gépet szerencsésen elértük, és már el is hagytuk Vietnamot. Mi nagyon bánjuk, hogy egy hét állt a rendelkezésünkre megnézni ezt a országot, ahol látnivaló rengeteg, a kaja kiváló, a kultúra és a történelem pedig lebilincselő. Ide mindenképp vissza szeretnénk jönni, és ha jövünk, akkor csak ide, mert egy 2-3 hetes nyaralás biztos nem elég erre az országra. Nagyon örülünk, hogy András adott egy adag tippet a miről és hogyanról, nagy hasznát vettük. A legtöbbet amiatt emlegettük, hogy a telefonban azt mondta, hogy „itt a helyi erők mindig többségban vannak”, és ez egyrészt valóban így is volt, másrészt a helyi erők szófordulat bekerült az aktív szókincsünkbe, mert tényleg helyi ERŐként viselkednek, főleg éjjel ordítva a vonaton :)
Bangkokban még az utolsó simításokat végeztünk az intézkedésünkön, mert Myanmarban nagyon korlátozott lesz a net, így többek között még hazatelefonáltunk, vagy emaileket válaszoltunk vagy éppen a blogot írtuk.
A myanmarba, azaz a Yangonba menő repülőn csak turista volt. A váróban aggódtam is, hogy basszus ez tele lesz turistával (hol vannak a helyi erők? :)), de a gépre felszállva már látszott, hogy okaj, hogy csak turista, de a gép alig ha harmadig volt tele.
Megérkeztünk Yangonba, és rögtön a repteren meglepődtünk, mert elég kultúrált volt. A szállásosok ki is jöttek (ha nem is elénk, de másért a reptérre), így becsatlakoztunk oda. Most már itt is vagyunk Yangonban, és a várakozásunk ellenére van net, de nagyon lassú. Így képeket nem tudunk feltölteni. Lehet, hogy jelentkezünk, de igazából a legnagyob valószínűséggel október 15-én számítsatok a következő bejegyzésre. Ha esetleg korábban, facebookon jelezzük :) Mi nagyon várunk egy autentikus környezetet, és reméljük azt fogjuk tudni mondani, mint Rudyard Kipling: „Ez Burma, teljesen más ország, mint bármelyik másik, amit eddig ismertél!” 
comments