2012. szeptember 27., csütörtök

Napló, 2012. szeptember 27.


Ma a délelőttöt kivettük szabinak és csak 2-kor indultunk útnak. Szereztünk bringát, és gyorsan be is ültünk ebédelni. Iszonyat hőség volt, ha lehet még melegebb volt mint az előző napokban. Meg is viselt minket, nem voltunk nagy barátok amíg nem kerültünk újra árnyékba. 4 körül indultunk tovább, egy kilátót céloztunk meg. Elvileg nem volt messze, egy golfklubbon (igen, itt ilyen is van) keresztül vezetett az út a térkép szerint. 


Hát persze mikor odaértünk felvilágosítottak minket, hogy erre nem fog menni, vissza kell mennünk és meg kell kerülnünk a fél világot. No hát ez volt az ami nem hiányzott nekünk, amikor még délután 4-kor is döglesztő meleg volt, és örültünk, hogy élünk. De ha már nekivágtunk nem adjuk fel, megyünk körbe. 


Mint kiderült a kilátó egy resortban van, ami meg egy völgyben. Gondolom bennetek is felmerül a kérdés, hogy miért épít valaki egy kilátó tornyot egy völgybe... a választ sajnos mi se tudjuk. Amit tudunk viszont, hogy 5000 kyat per főért fel lehet menni, és nagyon szép a kilátás. A Lonely írja, hogy Bagant milyen jó megnézni hőlégbalonról, ami biztos, hogy nagyon szuper lehet, de 290 dodó fejenként, míg arról egy szót sem ír, hogy milyen jó kilátást kapsz 6 dodóért ebből a toronyból. Mondjuk mi csak örültünk ennek, mert így rajtunk kívül csak 4-en voltak fenn, de azért elég érdekes egy budget útikönyvet így összeállítani. No de ilyen fentről Bagan:





Fentről kinéztük, hogy merre vezet egy rövidebb földút hazafelé, és még mielőtt ránksötétedett el is indultunk. Hát fantasztikus utunk volt, az ég gyönyörű volt, a mély homokban teljesen sima kerekekkel való krosszozás pedig igencsak vicces volt.



A nagy hőségre és cangázásra lecsúszott egy sör egy helyi kocsmában, aztán a már letesztelt indiaiban vacsiztunk egyet. A nagy melegben annyira nem volt étvágyunk, hogy még este is csak egy kaját tudtunk ketten megenni.
Hazafelé találtunk egy netezős helyet, és a szuperlassú kapcsolattal ránéztünk "gyorsan" a leveleinkre.

comments