2012. szeptember 28., péntek

Napló, 2012. szeptember 28.


No ezt az egész napot pihenésre szánjuk. Egészen 3-ig ki se mozdultunk, akkor viszont már elég éhesek voltunk ahhoz, hogy kimerészkedjünk a melegbe. Szerencsére a tegnapinál jobb idő volt. Nem rossz ez a helyi kaja, de azért van, hogy másra vágyik az ember, és ilyenkor a pizza általában jó választásnak tűnik. Az itteni olasz egész jónak is bizonyult, legalábbis nekünk most ez nagyon jól esett. Közben vége lett a sulinak, és az egyenruhás gyerekek ellepték az utcákat.



VIDEO KÉSŐBB!!!

Ha már kimozdultunk elnéztünk a szuvenírárusokhoz, de nem találtunk semmi jót, meg benéztünk a thanaka múzeumba. Ez az a fa, amiből vízzel arckrémet csinálnak, és a nők az arcukra kennek.
Hazafele beugrottunk még egy bácsihoz, aki a Lonely szerint nagyon jó vezető. Van itt Bagantól kb 50km-re egy Mount Popa nevű hegy, ahol szintén vannak natok, meg egy paya, és állítólag érdekes, főleg ha vezetővel megy az ember, mert csomó érdekesség van arra. No hát mivel nekem nagyon tetszettek a natok, hosszas dilemmázás után úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a hegyhez. Eredetileg busszal akartunk menni, de mint kiderült az nagyon hosszadalmas, így maradt a kocsi. Aztán ott volt még a vezető kérdése, de végül úgy döntöttünk, hogy elmegyünk ehhez a bácsihoz, beszélünk vele, és ha jónak tűnik, akkor vele megyünk. A bácsi nagyon kedves volt, egyből el is kezdett lelkesen mesélni. A felesége állította le, hogy akkor beszéljünk a piszkos anyagiakról előbb. Mint kiderült holnap, amikor mi menni szerettünk volna nem ér rá, de holnap után jó lenne neki. Ráadásul telihold lesz, így nagy hacacárét is fogunk látni a hegyen. Megalkudtunk az árban, ők szereznek kocsit, és mindenestül 50 dodó lesz.
Mi még azért mondtuk, hogy átgondoljuk jó lesz-e nekünk a holnap után, de aztán egy fagyi közben meghoztuk a döntést, hogy legyen. Mikor visszamentem szólni a bácsinak, hogy áll az alku, nagyon boldog volt. Úgy tűnt, mint aki még akár ingyen is eljött volna, csak hogy mesélhessen, ha az asszony nem vigyáz rá.
A pihenőnap megpecsételéseként este még egy filmet is megnéztünk, és felfedeztünk néhány játékot a laptopon.

comments