2012. április 9., hétfő

Napló, 2012. április 9.


Most már nem fagytunk meg, de azért azt nem gondoltam, hogy egy hidegvizes vödörrel keltem Zsuzsit husvét hétfő örömére. Azért egy nagyon kis vizet spricceltem rá, mikor már feljött a nap, hogy el ne hervadjon. Most is iszonyat hideg volt, de a paplanok megvédtek minket. A mai nap végül azt hiszem beigazolta, hogy pihennünk kell. Az angol kifejezés szerinti storm in a teacup dolog történt velünk, és jól összevesztünk Zsuzsival. A több éve ott levő problémákat csapkodtuk egymás fejéhez, aztán lassan rájöttünk, hogy valószínűleg fáradtak vagyunk. Folyamatosan ott volt a kérdés, hogy tovább menjünk-e vagy nem. Bár nincs busz, ott volt a lehetőség, hogy elstoppolunk innen. Bár eredetileg mindketten egyet értettünk azzal, hogy ránkférne a pihenés, nehéz úgy pihenni, hogy az ember tudja, hogy mennyi minden van Argentínában amit meg lehetne nézni. Ugyanakkor már több, mint három hónapja úton vagyunk, és lehet, hogy a képek alapján úgy tűnik, hogy az életünk játék és mese, nagyon fárasztó minden nap továbbmenni. Ki is szívott minket rendesen, a nagy vita után megbeszéltük, hogy ok, akkor maradunk még, amig nem jön a busz, és addig próbálunk itt minnél többet tényleg pihenni. Ennek megfelelően csak délután kettőkor indultunk el egy kicsit merdekebb túrára. Nem volt egy hosszú vagy nehéz túra, de egy hegyen kellett felmennünk, és még egy hosszabb nádasasban is mentünk, mire kiértünk a tóhoz. Közeben sokat beszélgettünk.



A tó nagyon aranyos, elhagyatott volt, szerintünk bőgtek a szarvasok, de lehet, hogy csak behaluztuk. Vagy másfél órát csücsültünk a tó partján. Nagyon kemény kacsakövezés ment, plusz MacGuyvert megszégyenítő kiscserkészi mutatvánnyal összetákoltunk egy fényképállványt, amivel az alábbi kép készült:



És a mű:



Nagyon élveztük a napot, Zsuzsiról van is egy ilyen király kép:



Mindketteneten rettenetesen örültünk, hogy nem kell tovább menni, és addig maradunk a tónál amig akarunk, csak a naplementére kell figyelnünk, nem arra, hogy mikor megy a következő  busz, vagy akár hogy mi lesz a következő nap. Csak mi magunk voltunk, plusz a madárcsicsergés, meg az időnként megjelenő fakopáncs hang. Azt hiszem sikerült kicsit kikapcsolódni, ami irónikus, hisz végül is eddig is kikapcsolódhattunk volna, csak mi magunkat nyomtuk bele a tovább tovább feelingbe.
A tótól visszafele egy gyönyörű kilátónál gyönyörködtünk, és lefelé menet megint jóbarátok voltunk Zsuzsival :) Nagy szórakozásunk volt a csujjogatás saját rímekkel.




Este Juan egy levelestésztás sonkás sajtos tortát csinált, ami elggé jó volt. Benyakaltuk a borunkat és nyugovóra tettük magunkat.  
comments