2012. december 7., péntek

Napló, 2012. december 7.


Ma gondoltunk beiktatunk egy mozgalmasabb napot, azaz a szokásos programon kívül délután bérelünk egy mocit, és átrobogunk Palolemre, a szomszédos faluba. India más részein őrült ötltnek tartottuk volna mocira pattanni, de itt nincs nagy forgalom, sima ügy. Nem is a forgalom a gond egyébként Indiában, mert forgalomból van bőven Vietnámban is, mégis kipróbálta Tibi a vezetést. Itt sokkal inkább az a baj, hogy őrülten vezetnek az emberek. No de mint már megállapítottuk Goa nem India, itt ez is máshogy van.


Palolem állítólag pár éve még olyan volt, mint most Agonda. Most viszont sokkal kiépítettebb. Nem vészes, nincsenek hatalmas tömegek, de azért lényegesen nagyobb a nyüzsi itt, mint Agondán. 




Tele van a part éttermekkel és szállással, az utcák üzletekkel, és nem lehet úgy 100 métert sétálni a parton, hogy ne akarnának egy hajóutat, vagy egy ebédet eladni neked. Viszont nagyon szép a beach, gyönyörű sziklák vannak a végeiben, ami nagyon érdekessé teszi. Tibi meg is mászta az egyiket, amelyikre ráböktem, hogy milyen jól mutatna a tetején. Jól is mutatott, bár kicsit sem volt egyszerű feladat amit kitaláltam neki.


Megittunk egy bambit az egyik féreeső kis helyen, és nagyon jól éreztük magunkat. 


Sétálgattunk a tengerparton, épp egy tengeri csillag tanulmányozásában mélyültünk el, amikor egyszercsak valaki utánunk szól. Hát nem Amanda volt az? :-) Én pont ma gondoltam rá, hogy megírhatnánk nekik, hogy Agondán kötöttünk ki (amikor elváltunk ez még nem volt biztos), hátha elindulnak mostanában dél fele. De hát tényleg nem kell semmit egyeztetnünk, bárhol összefutunk. Zseniális. Nagyon megörültünk egymásnak, és meg is beszéltünk sebtiben egy közös vacsit Palolemen.
Estig mi még elrobogtunk a szomszéd faluba gyógyszertárért, meg megjártuk Agondát is, aztán 6 után visszatértünk Palolemre. A kaja nem volt túl jó, de a társaság viszont annál inkább. Jó kis esténk volt.



Azt még megemlíteném, hogy elég elszomorító a parti éttermek halkínálata, ugyanis majdnem mindegyikében szerepel a baby cápa, ami meg veszélyeztetett állat.



comments