2012. február 19., vasárnap

Napló, 2012. február 19.


Annyit tudtunk a helyről, ahol vagyunk, hogy tengerparti város, és sokkal csöndesebb, mint a közeli Buzios, ahova a gazdagabb fiatalok mennek. Ez nem túl sok, így a recepción érdeklődtünk. Mindig is utáltam az olyan túristákat, akiknek fogalmuk sincs az országról, ahova mennek, de lassan én is ilyen lettem. Komolyan azt kérdeztem meg a pultnál, hogy na és itt mit lehet csinálni. Szégyen, de hát ez van, ha az ember olyan városban van, mint Rió, ahol pihenni tényleg nem lehet. Kiderült, hogy egy félsziget csücskén vagyunk, aminek mind a három felén strand van, ráadásul van egy sziget is, ami nagyon szép. F*sz*, gondoltuk, megnézünk egyet vagy kettőt aztán jól van.

No persze nem ma, mert ma pihi lesz és köszöntés, ugyanis ma van Zsuzsanna nap. Mindezek miatt felkeltünk egy fél 10-es reggelire Zsuzsikának. A reggeli nagyon fontos ugyanis! Én ezek után visszaaludtam, és Zsuzsi azzal ébresztett, hogy baj van, nem megy a gép. Ajaj, ez tényleg baj, mert akkor hogy telefonálunk haza? Ráadásul édesanyámat is fel kell köszönteni. Gyorsan megkérdeztük a recepción, hogy hol lehet telefonkártyát kapni, azt mondta próbáljuk meg a supermarketben. Ott sajnos nem volt, de aztán megláttunk egy internetező helyet, ahol volt fülhallgató. Azonnal rávetettük magunkat, és már telefonáltunk is haza: nagy köszöntés volt. Szerintünk a techika ördöge kisért minket (micsoda képzavar J), mert mialatt beszéltünk az esztergomi gép sem indult el odahaza.. hehe

A telefon után nagy boldogan elindultunk a faluban balra jobbra, amiről kiderült egyrészt, hogy város, másrészt, hogy nagyon egyszerű eltévedni. Természetesen tetőztük a bajunkat, mert nem tudtuk kiejteni azt, hogy Rua Villas Boas, úgy, hogy azt egy protugál megértse (szerintem ezek sík hülyék, de ez van, ezt kell szeretni). Szerencsére volt nálunk papír és toll, ezzel megoldottuk a helyzetet és egy hatalamas kóvájgás után visszaértünk a szállásra. Elheverésztünk  és utána elindultunk egy jó éttermet keresni, hogy megünnepeljük Zsuzsi névnapját. Találtunk is egy kiválót és valami olyasmit ettünk, ami egy római tálban készített kókuszos hal és tenger gyümölcsei volt, itteni nevén Moqueca. A hely maga is jó volt, volt egy sós vizes akvárium és egy csónakból készített pult.




Az étteremben a szórakoztatásunkról is gondoskodtak. A csajnak nem sikerült megértenie, hogy egy üveg fehér bort szeretnénk. Ez így ok is lenne, ha ez nem úgy történt volna, hogy az étlapon ráböktünk, hogy ezt szeretnénk. Majd kihozott egy üveg pezsgőt. Azt hittük nincs bor, majd Zsuzsi észrevette, hogy ott van egy borhütő, és láss csodát ott van benne az a fehér bor, ami az étlapon van. Persze okoskák, most rögtön azt gondolják, hogy át akart verni, de nem, a csajszikám a pezsgőt azon az áron akarta eladni. Hogy honnan tudom? Amikor elkezdtünk vadul mutogatni, hogy vino akkor olyan kétségbe esett feje volt, és kihívta a konyhából a séf mamit, aki fantasztikus kommunikásciós képeszségekről tett tanubuzonyságot, amikor megértette, hogy azt akarjuk, amire mutatunk. Megkérdeztük mennyibe kerül, majd kihozta az étlapot és rámutatott arra a rublikára, amit a pincérccsajnak mutattunk. Mikor a csaj kihozta a fehérbort nagyon örült magának, hogy sikerült a problémát végül kezelni.

A kaja egyébként zseniális volt, főleg egy morzsa szerű köret. Ez nem más, mint tápióka lisztből készített morzsa, otthon majd kipróbáljuk. Ezek után még átmentünk egy borozóba, ahol a TV-n kereesztük ment a karnevál. Jót beszélgettünk elkortyoltunk még egy kis üveg argentín vörösbort, elszívtam egy szivart, Zsuzsi egy szivarkát aztán elmentünk csicsibe.
comments