2012. február 3., péntek

Napló 2012. február 3.


Mára pihenő napot terveztünk. Ez különösen azért vált szükségessé, mert sok-sok élménnyel gazdagodtunk az első hónapban, és kell egy kis idő a feldolgozásra. No meg persze egy kis pihi mindig jól jön.
Így ma ébredtünk ahogy ébredtünk, bár így is 8 előtt fent voltunk. Tévézéssel indítottuk a napot, ilyet már rég nem csináltunk :-) Majd egy laza sétára indultunk a városban. A Lonely által írt piac felé vettük az irányt egy jó kis reggeli reményében. Bár piac nem volt ott, ahova írták, így sem volt unalmas az utunk. Az utcán árultak ezt-azt, többek között egy bácsi dohányt. Ez alatt azt kell érteni, hogy dohánylevelet kötegben. De Tibi kifigyelte, hogy, van ott elkészített szivar is, úgyhogy vett is egyet nagy boldogan 1 dodóért. 




Közben a bácsitól megérdeklődtük, hogy hol tudnánk egy jót reggelizni, mutatott is egy helyet rögtön az út túloldalán. Elég gyorsan nyilvánvaló lett, hogy bár a választék különbözik a costa ricaitól, itt se fogunk könnyű reggelit enni. A darált hússal töltött jucca (édeskrumpliszerű) és a húsgombóc kimondottan finom volt, de a reggeli válogatásunk többi része sem volt rossz.



Az utcák Costa Ricához hasonlóan tele vannak sorsjegy árusokkal, így a Costa Ricában megkezdett nyerő szériánkat úgy gondoltuk folytatjuk. Az egyik szimpatikus néniél meg is vettük jegyünket. Vasárnap van a húzás, így addig lehet izgulni.
A délután folyamán intéztünk még egy mosatást, és vettem egy pacskert 1,6 dodóért meg Tibinek fürdőgatyát. No meg heverésztünk és tévéztünk egy adagot.
Este elmentünk a szállás szomszédságában lévő bárba 1-2 sörre, amit a bár teraszán ittunk meg bámészkodva, hogy mi is folyik a városban. Aztán néhány szám erejéig táncra is perdültünk.

comments