2012. február 22., szerda

Napló, 2012. február 22.


A mai napi terv az volt, hogy felkelünk korán, kimegyünk a tegnap elötti Forno strandra és megpróbálunk tekibákat fényképezni. Délután hajózunk, és foglalunk jegyet holnaputánra. Majdnem így is sikerült.
Reggelikor a recis csaj, akit Robertának hívtak megkérdezte, hogy nincs-e kedvünk elmenni a hajókiirándulásra, mert ő ma megy a barátnőivel. Ráadásul, este meg rákkal töltött tököt fognak sütni. Háh! Dehogy nincs, gondoltuk. 10-kor már a hajón is voltunk. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a hajó telis tele van brazíl túristákkal, és egy csóka mikorofonba mondja az idiótábbnál idiótább dolgkoat portugálul. Tehát ne várd, hogy elmondja, hogy keletkezett a szikla, hanem azt mondja, hogy az ottani kis barlangban bujdokolt Bin Laden... a lényeg, hogy az értő közönség meg tapsolt. Mondjuk ebbe belejátszhat, hogy a hajón ingyen osztogatnak caipirinhát.
A mi társaságunkban nem volt kivetni való, ott volt egy gyógyszerész csajsz Gabriella, egy argentín túrista, egy csaj, akit mi csak ladynek hívtunk és Roberta. Ő nagyon jó fej volt, tökéletesen beszélt angolul. Mint kiderült, volt két évet Nmetországban Au pairként, volt már Budapesten 5 napot és van egy cseh férje, akihez egy hónap múlva megy ki.

A hajó ezek után element pár sziklaformációhoz, és egy barlanghoz.



Nem sokára rá el is érkeztünk a tengapi Parainha strandhoz, ahol eltöltöttünk egy órát. Zsuzsival megint snorkeleztünk, plusz bementünk/beusztunk egy kisebb barlangba, ahol én tagnap már voltam, csak Zsuzsi kiment, mert fázott. Begyüjtötték a népet, és már vittek is át a szigetre, amit tegnap messziról láttunk. Ez valami csoldálatos volt. Eddig azt hittük, hogy a Copacabana az porcukor, de ehhez képest az durva murva. A szél fodrozta a homokot, a víz tűrkíz, bármelyik utikatalógusba elmehetne. Többet tényleg nem tudok hozzáfűzni:




Amikor visszamentünk a hajóra ki akartam mosni a búvárszemüvegem, de persze beesett a vízbe. Azonnal utána vetettem magam, majd ki is másztam a kiscsónakba, majd onnan a hajóra. Persze a nagymenő braziloknak ezen röhögniük kellett. Már kezdtem morcos lenni, mikor Zsuzsi mondta, hogy az egyik nagymenő végig kétkézzel kapaszkodott, a másik meg 2 percet állt a hajó szélén és nem mert beleugrani. Ez azért elégtétellel töltött el.
A hajónk még ment pár kört a sekély vizeken, amiknek a legszebb a színe



majd lassan visszatért a kikötőbe. Mi úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a Forno strandra, hogy tudjunk csinálni pár képet a strandról és hátha tudok tekibát fényképezni. Sikerült is a strand, a tekibát majd meglátjuk. Látni láttam, de nem tudom sikerült-e lekapni.

A vízből kifele megállított egy túrista (nem tudom brazíl volt-e) és megkérdezte, hogy mit láttam. Mondom halakat, meg teknőst. Mire ő: mást nem is? Nagyon felhúztam magam, hát ez milyen már? Valaki merült már akár 50-et is sosem látott teknőst, ő meg itt azt már nem is számolja? Mondtam neki, hogy nem láttam se zsiráfot, se zebrát. Mindenesetre Zsuzsinak tetszett a válasz.
Este még csatlakozott hozzánk Paulina, aki a másik recis, ő chiliei és most lesz negyed éves pénzügyön. Mondjuk nem mondanám, hogy tipikus közgazdász. Először fazekas sulit végzett el, aztán abból nem tudott megélni, azért nyomja most a közgázt. Ő is nagyon aranyos volt. Mi megvettük a sört és együtt nekiláttunk a kajának. Érdekes kombináció a rák meg a tök, nem mondanám, hogy ilyen finomat még nem ettem, de azért otthon majd még kipróbáljuk ezt. Fél egy volt mire minden elkészült, és addigra már farkaséhesek voltunk.


Vacsora közben megtudtuk Paulinától, hogy itt ő azért jött ide, mert itt van Brazíilia második legjobb merülőhelye. Az első Fernando de Naronha (nem hiszem, hogy így kell írni, de közel van). Ez utóbbi a leírások alapján a listánkon volt. Aztán mikor rákerestünk a google mapsen gyorsan lekerült. Braziliától keletre egy sziget a óceán közepén. Hát talán majd egyszer J Viszont! Ez az info elég gyorsan megtorpedózta azt, hogy holnap után továbbinduljunk...
comments