2012. június 14., csütörtök

Napló 2012. június 14.


Ma ismét szörfös nap van, a tegnapi masszázs és pihenés helyretett minket. Mikor azonban kimentünk a partra 11-12 körül, kiderült, hogy Ade, az oktatónk megbetegedett. Azért odajött és beszéltünk vele, de nagyon szarul nézett ki, így odaadta a deszkákat, és magunk mentünk gyakorolni. 1-2 pihenővel végignyomtuk a 2 órát, és közben próbáltuk a korábban tanultak alapján megválasztani a hullámokat. Komolyan mondom ez a legnehezebb része, és ebben segít a legtöbbet az oktató. Nem egyszerű eltalálni, hogy melyik hullám lesz jó. Az a legegyszerűbb fajta, ami már becsapódott, és fehér habként ér el. Ezzel az elején elég jól elvan az ember. De a következő szint az lenne, hogy olyan hullámmal menni, ami még nem törött meg. No ezzel viszont az a ciki, hogy ha rosszul választod meg, és pont akkor törik meg amikor elér téged, akkor rád csapódik, és összecsomagol, esetleg hozzácsap a földhöz, de van amikor megforgat 3-szor. Ez semmiképp nem jó érzés, így igyekszik elkerülni az ember.



Miután kellőképpen elfáradtunk a szörfözésben pihiztünk egyet, foglaltunk időpontot esti masszázsra (most egy puccos helyet fogunk kipróbálni, ide foglalni is kell), majd elmentünk egyet motorozni. A reptér után lévő halpiacot céloztuk meg, ahol elvileg jófajta halas kajákat lehet kapni. A forgalom ma is hatalmas volt, de Tibi már nagyon rutinosan vette az akadályt. Én meg csak hátulról nézelődtem, meg figyeltem a forgalmat. Igen jól ment a dolog a reptér előtti körforgalomig, ahol sajnos viszonylag hiányosan voltunk ellátva információval, így jobb híján a reptér irányába fordultunk, ugyanis térkép alapján arra felé kell, hogy legyen a piac. No ez a tipp nem jött be, ugyanis erről az útról nem lehetett lekanyarodni, egyenesen a reptér parkolójába vezetett, ahol ráadásul rendőrök ácsorogtak. Előkapta Tibi a jogsit, meg a nemzetközi jogsit is, de persze a rendőr csóka elkezdett kötekedni, hogy a nemzetközi jogsi nem jó itt Indonéziában, hanem indonéz jogsit kell csináltatni a rendőrségen. Nyilvánvaló volt, hogy ez hatalmas baromság, de ha úgy szottyanja kedve, akkor ettől még simán megbüntethet minket. Hallottunk olyan storyt a magyar éttermes sráctól, hogy őt egyik nap azért büntette meg a rendőr, mert túl lassan indult el motorral a zöld lámpánál. Azt mondja, hogy kevés most a túrista, és ilyenkor megzakkannak, és akin tudnak leakasztanak zsét. De szerencsére a mi emberünknek ennél jobb kedve volt és továbbengedett minket. No most ez lett volna az a pont, ahol egy elegáns hátraarccal elkerülhettük volna a reptéri parkolót, és újra megcélozhattuk volna a piacot, de ennyi rendőr között ezt a záróvonalas fordulatot nem láttuk túl kifizetődőnek. Ennek eredményeképp viszont nem volt más választás, be kellett mennünk a reptéri parkolóba egy körre. Megnéztük a repteret, hogy minden rendben  van-e, aztán már hajtottunk is kifele. Szerencsére nem volt drága ez a rövid "parkolás".
Viszont ez után már úgy gondoltuk, hogy nem megyünk tovább keresgélni a piacot, majd esetleg holnap, ha úgy alakul ha meg nem, akkor ez kimarad. Visszafelé egy másik úton mentünk, de persze nem azért mert így terveztük el, hanem mert erre vittek a táblák, és csak bíztunk benne, hogy jó helyen fogunk kilyukadni. És ezennel sikerrel is jártunk, sőt még néhány kisebb utcát is megnéztünk, amik kimondottan tetszettek.
Útba esett így egy bevásárló utca is, ahol a márkás boltok sorakoznak. Itt annyi Ralph Loren bolt van, hogy az csak na (egy utcában van ilyen 2-3 bolt), gondolom van indonéz gyára. 




Nem nézelődtünk sokáig, mert vissza kellett érnünk a masszázsra.
A masszázs nagyon jó volt, itt eddig ez volt a legjobb. Drágább is volt mint a többi (bár ez is 2500Ft/órát jelent), de megérte, mert nagyon jól esett mindkettőnknek. 



Utána a magyar étterembe mentünk vacsizni abban a reményben, hogy egy jó kis töltött káposztát fogunk enni pálinka kíséretében. De nagyon nem éltük bele magunkat, hiszen tegnap este se volt nyitva a hely.



No de most az első akadályt jól vettük, nyitva voltak, viszont Ricsi elég hamar felvilágosított minket, hogy pálinka az bizony nincs. Viszont ha megjön apu, akkor töltött kápi valószínűleg lesz. Apu Ricsi meg is jött, és összedobta nekünk egyetlen vendégeknek a töltött kápit, miközben kicsi Ricsi átszaladt a boltba sörért, mert az se volt készleten. Nem mondom, hogy életem legjobb töltött kápiját ettem, egyébként is nekem a nagynénéim által készített kisnánai az etalon, de azért jólesett felfedezni némi hazai ízt, mármint amit a helyi alapanyagokból össze lehetett hozni. Közben a két Ricsi odaült hozzánk beszélgetni, azaz inkább beszélni. Jószándékú embereknek tűntek, de ennek ellenére elég hamar kitört belőlük a többi magyar szidása. Kígyót békát összehordtak a Balin élő magyarokról, mennyire ellenségesek és mennyire nem segítik egymást. De a magyar turisták se maradtak ki a listából, ők is kaptak bőven, hogy mennyire irigyek rájuk, hogy ők kint nyitottak éttermet, stb.
Érdekes volt a szituáció, hogy bemegyünk Balin egy magyar étterembe, ahol a magyar tulajdonosok a magyarokat szidják nekünk 1 órán keresztül. Mindehhez hozzájött zárásként az, hogy a számlát úgy kaptuk meg, hogy külön kiemelték, hogy mennyi belőle az adó, hogy azt nem ők kapják meg...

comments