2012. január 19., csütörtök

Naplo, 2012. januar 19.

Irany a canopy!
Nagy dilemma volt, hogy melyik cegnel nevezzunk be ebbe a mokaba, ugyanis eleg szeles a valasztek. A canopyt elvileg itt talata ki egy csoka, majd olyan nagy sikere lett, hogy sorra nyiltak az ujabb canopys helyek. Ki is tort a haboru emiatt, mert a csoka, aki kitalalta, kicsit keson kapott eszbe, hogy le kellett volna vedenie a nagy otletet, hogy fakra felerositett drotkotelpalyan csuszkaljanak az emberek. Viszont amikor eszbe kapott, elkezdett pereskedni, de hat sokra nem ment vele, mert minden ceg maradhatott, es hasznalhatjak a canopy kifejezest is. Az eredeti innentol mar csak ugy probal kitunni, hogy boszen hirdeti, hogy o volt az eredeti.
Nagy kutatomunkank eredmenyekepp vegulis a Star Trek nevu ceg kerult ki gyoztesnek, ugyanis roluk azt olvastuk es hallottuk, hogy ez a leggyorsabb es legnagyobb. Hogy milyen a tobbi, az nem tudjuk, de az biztos, hogy ez zsenialis volt. Reggel kisbusszal osszeszedtek minket a tobbi turistaval egyetemben, majd a La Fortunatol kb 15km-re levo bazisukra vittek. Be is fizettunk ott egy combo csomagra, ami egyreszt magaba foglalta a canopyt, masreszt pedig utana egy sky walk nevu turat, ami a lombkoronaszinten kifesztett fuggohidakon is atvezet.
A canopy elso allomasahoz egy kis felvono vitt fel minket. Mondanom se kell, amint elindultunk, a fenykepezogep megint bemondta az unalmast... Aztan szerencsere neha magahoz tert, de tobbszor nem akart mukodni. Kicsit se talaltuk viccesnek...
Fent elhangzottak az intrukciok, hogy kell tartani magunkat, hogy jo legyen a sebesseg, hogy tudunk fekezni, stb. Ekkor jott ket rovid gyakorlo szakasz, majd kovetkezett az elso nagy csuszas.
Hat ez valami fantasztikus volt! Suhantunk az esoerdo felett, neha kozott, gyonyoru kilatassal az Arenal tora es az Arenal vulkanra. A legmagasabb kotelpalya 200m-rel volt a fold felett, a legnagyobb sebesseg kb 80km/h volt, es a leghosszabb palyan kb 1 percig suhantunk.








A nagy elmeny utan bedobtunk egy kis kajat, es nagy meglepetesunkre olyan szervezett volt itt minden, hogy kozben odajott egy szervezo srac, hogy akkor mi vagyunk-e akik a 12:30-as sky walkra mennenk. Mint kiderult csak mi ketten megyunk a vezetovel, aminek nagyon megorultunk.
Nem volt hosszu tura, kb 3.5km, de nagyon sokat magyarazott a srac az allat es novenyvilagrol, ugyhogy nagyon erdekes volt, es sokmindent lattunk.
Pl a hangyak nagyon erdekesek voltak. Megutogette a srac a foldet ahol a hangyak voltak, es egybol elojottek a nagydarab katonak. Nem szeretned, hogy megharapjanak, az biztos... A levelvago hangyak meneteleserol mar korabban tettunk fel videot, roluk azt erdemes meg tudni, hogy a leveleket amiket osszegyujtenek nem eszik meg, hanem gombat tenyesztenek rajta, es azt eszik.

Es akkor jojjon egy kis izelito a turabol:

Ez egy olyan madar, ami a farkat ugy mozgatja, mint az ora inga, ezert tik-tak madarnak is hivjak:

Ez a fa folyamatosan noveszt ujabb gyokereket (a torzsebol allnak ki az ujabbak), hogy stabilan alljon:

Ez pedig a legnagyobb pafrany:
comments