2012. január 4., szerda

Naplo, 2012. januar 04.


Nagy utazas volt, de Felicity King nelkul. Sajat kis szamitasaink szerint egy 70km-es tarot sikerult megtennunk 12 ora alta. Jo, en ertem, hogy valaki ezt gyorsabban lefutja, de nem igazan rajtunk mulott a dolog. A tortenet ugyanis azzal indult, hogy Santa Teresabol reggel 6-kor felkerekedtunk, hogy mi Nicoyaba fogunk menni, ami a felsziget kozepen van. Eddig minden rendben is lett volna, de ehhez el kellett menni egy Paquera nevu helyre (ez az a falu, ahova a komp megerkezett). Innen gondoltuk, hogy atmegyuk Playa de Naranjora, de kiderult hogy bar a tav kb 20 kilomisi a ketto kozott nincs buszjarat. Vagy felszallunk egy taxira, ami 40 dodoert atvisz minket, vagy atkompozunk a tuloldalra ahonnan visszakompozunk majd  a felszigetre de mar a Playa Naranjora. Mi vegul a kompozast valasztottuk, nem is nagyon bantuk meg.



Az ilyesmik azert jok, mert kozben meg lehet nezni olían teruleteket, amik nem turistasak. Na igy sikerult eltolteni kb harom orat Puntanerasban, ami nem mas mint egy kis kikotovaros. Itt tortent jo is : sikerult helyet foglalnunk teknosnezesre (ez a +) es sikerult ismetelten belevalasztanom az altalam legrosszabbnak tartota kajaba. Van jo par dolog amit nem szeretek, es nagyon keves dolog van amit tenyleg nem tudok a nyelocsovemen lenyomni, az egyik ilyen a kelbimbo a masikat mondongonak hivjak spanyolul. Na most en nem tudom, hogy csinalom, mert nem tul gyakori kaja, de amikor vakon valasztok kulfoldon az etlaprol kajat most mar harmadszorra sikerult belfutnom a pacalba. Mondjuk az eselyeimet noveli, hogy nem a legdragabb kajat szoktam valasztani es nem csirket… Vegul lenyomtam a pacalLEVESt, es a koriander sem segitett az izen.
Ezen kivul sikerult kokusztejet inni, ami viszont nagyon jo volt.Utkozben meg lattuk Optimus Prime-ot a transformersbol:

Ezek utan visszakompoztunk a felszigetre es sikerult elernunk a buszt is, amin igazi Budapest-Szekesfehervar tomeg volt. Mondjuk itt a vilag vegen tudnak sorbanallni…

A busz vegul este meg is erkezett Nicoyaba es itt megszalltunk a Hotel Jennyben (mellekallasban kupi) es megkajaltnuk egy kinaiban, ami itt valamilyen oknal fogva nagyon nepszeru es mondanom sem kell, hogy se a kinaihoz nincs koze, se ahhoz amit nalunk adnak kinaikent. Szerencsere ebben nem volt pacal alias mondongo (azert az jobban hangzik, mint hogy pacal…)
comments