2012. január 28., szombat

Naplo 2012. januar 28.

Az elkovetkezendo par napra dzsungelturat terveztunk az Osa felszigeten levo Corcovado nemzeti parkban. Tul sok infonk nem volt rola, hogy mikent is mukodik a rendszer, de azt tudtuk, hogy vagy Puerto Jimenezbe kell mennunk eloszor, vagy a tole 30 percre levo La Palma nevu kisvarosba, es onnan fogjuk inditani turankat.  Puerto Jimenez 8 oranyi buszutra van San Josetol, igy ez a nap ismet egy hosszabb utazasrol szolt.
A buszunk 12-kor indult, kichekkolni 11-kor kellett, igy kihasznaltuk a delelottot es neten elinteztunk minden fontosat (repulojegy pontgyujtes, szallasfoglalas Sao Paoloba, mert ejjel szall le a repcsi, stb)
Kibattyogtunk a buszmegalloba (ez ahhoz a megallohoz volt kozel, ahonnan a La Fortunahoz es Monteverdebe mentek a buszok) es megvettuk buszjegyunket (itt is helyjegyes rendszer van). A buszbol meg figyelemmel kisertuk, amint egy apuka 3 fiaval kipakol egy fel kocsit a lakasbol (egyik gyerek a kipufogot hozta, a masik a kereket guritotta, stb) es beteszik egy kocsi csomagtartojaba. 



Az ut bar hosszu volt, legalabb gyonyorkodhettunk a kilatasban.


Aztan az ut kozepen egyszer csak lerobbantunk. Ment a nagy szereles, telefonalas stb, aztan vegul kb 3/4 ora mulva kessze nyilvanitottak es indultunk tovabb. Bar eleg budos volt meg egy jo ideig, de vegulis csak eljutottunk vegcelunkhoz.
Utkozben meg megintejuvoltuk a jegyszedo sracot, hogy hol erdemes leszallnunk La Palmaban, vagy Puert Jimenezben, es o egyertelmuen az utobbira szavazott. Meg is fogadtuk tanacsat.
Mikor leszalltunk a buszrol, Omar, egy olasz srac jott oda hozzank, hogy nala van szallas, kettonkre 20$. Ez igen jo arnak szamit, igy el is mentunk vele. Egy aranyos kis hazikoban volt ket szoba, azt mondta, hogy maga takolta ossze a kis hostelet. Welcome drinkkent szedett a farol nekunk egy-egy kokusz, lecsapta a macsetejevel es mar dontottuk is magunkba Tibi nagy oromere. :-)
Elmentunk vacsorazni egy mexicoi kajaldaba, aztan pedig elneztunk az egyik dizsibe, ami - mint ahugy Tibi megjegyezte - olyan egyszeru modszerrel marketingelte magat, hogy teljes hangerovel szolt a zene, igy az egesz varosban hallani lehetett.
Tul sokaig nem maradtunk, mert masnapra  korai kelest es turazast terveztunk, de mikor visszaertunk szallasunkra sajnos tovabbra is ugy ereztuk mintha a buliban lettunk volna, mert ide is siman hallatszott a zene. Egy ido utan elokaptuk a fuldugokat, es ugy mar sokkal jobb lett a helyzet.



comments