2012. január 13., péntek

Naplo, 2012. januar 13.

Pentek 13, bar nem nagyon ereztuk annak... egy ideig... aztan Zsuzsiban kitort a vulkan :)

A lenyeg, hogy a mai napra ugy dontottunk, hogy kipihetnuk a vulkan faradalmait es belevagunk egy negy oras turaba egy itteni vizeseshez, aminek csak vizeses a neve, pedig van kb 30-35 meter is. Ehhez eloszor el kellett menni egy orat a vulkan koruli uton. Ez nem is igazan okozott nagyobb problemat, sot mi tobb, rengeteg viragot lattunk ut kozben itt van par:
Egy masfel oran belul el is erkeztunk a helyi nemzeti park bejarathoz, ahol koponyankent 3 dodoert beengedtek minket az osvenyre. El is indultunk felfele, eloszor egy narancsligeten at vezetett az utunk, ami nekem inkabb tunt ultetvenynek, mint egy nemzeti parknak, de lenyeg, ami lenyeg, szep volt. Mar az elejen azzal hitegettek minket, hogy 3 km csak az ut, de ez akkor kezdett gyanus lenni, amikor szerintunk kb 500 meter utan jott, hogy mar megtettunk egy kilomisit. Cserebe az utolso 1km minimum 3 volt... na mindegy, nem a matektudasukert szeretjuk oket.
Amikor megerkeztunk a vizeseshez Zsuzsi mar teljesen  be volt zsongva, hogy milyen szep lesz. Ketsegtelenul az is volt. Zsuzsi ennyire orult:
A vizeses meg ilyen volt:
Nagy szeremcsenk volt, mert amikor megerkeztunk csak a mienk volt a vizeses, amit azzal unnepeltunk meg, hogy bemasztunk a medencebe. Mivel a vizeses tobb sziklan megtorik, ezert ala lehet allni. Ami vicces az az, hogy amikor a szel megfujja a zuhatagot, akkor egy nagyobb adag leesik a magasabbol (ezt Zsuzsi csomagnak hivta)... na az megmasziroz rendesen. Szel meg fujt rendesen, tessek csak nezni a felhoket:



Kesobb tobben is erkeztek, igy lassan visszaindultunk. Visszafele beugrottunk a Finca Magicaba, ami nem mas mint egy ecofarrm. En eleg szkeptikus voltam, hogy a hely tele lesz iditatakkal dinamos radioval, amilyen sotetzoldekkel nem eggyel lehet talalkozni az ilyen helyeken. Kellemes csalodas ert minket, mert a sajat kave valoban nagyon szuper volt es a hely is gyonyoru volt.


 Lefele menet belebotlottunk egy csapat gyerekbe, akik a nicak kedven jatekat a baseballt jatszottak.


Mire leertunk Zsuzsinal mar nagyon dolgozott a kisvulkan, igy nezett ki.


Azert, hogy valami jova bucsuzzunk, ime egy kis keprejtveny, amihez az internetes subkultura ismerete szukseges. Mit csinalok?


Papolas helyett megcsiszolok egy bananfat

comments