2012. január 20., péntek

Naplo, 2012. januar 20.

Na a mai napra akkor tehat ne szamitsatok fenykepre, mert a fenykezunk bizony teljesen taccsra ment. Azert van meg remeny, hogy valami fizikai emlekunk lesz az itteni naprol es napokrol, mert vettunk egy egyszer hasznalatos gepet, es elkezdunk holnaptol a mobillal is fenykepezni. Szoval azert nem most fogunk a National Geographic fotopalyazatara ramenni.
A dolgot az teszi kulonosen viccesse, hogya mai nap kelunk at az Arenal vulkantol a Monteverdebe a Lonely Planet top 10-es listajanak masodik helyerol az elsobe. Es raadasul mindezt lohaton! Na jo ez tulzas... ket orat lohaton egy adagot hajon es egy adagot dszippen. Reggel meg is jott ertunk a hely muchacho es elvitt minket egy hajohoz, ami atvitt minket a Lago de Arenalon. Ez nem mas, mint Costa Rica legnagyobb tava. Szinte folyamatosan szel van rajta, amitol elviekben hemzseg a szorfosoktol es kite-osoktol, de mivel reggel 7-kor keltunk at rajta tok ures volt. A to maga egyebkent egy mesterseges to, mivel egy gattal vizeromuvet hoztak letre. Mondjuk nem ugy nez ki, mint valami duzzasztott koszos to, hanem egy eleg tiszta hatalmas to, amit mar jol lathatoan a termeszet a karjaiba vett.. Valami olyasmit magyaraztak, hogy amikor megepitettek ez az eromu eleg volt egesz Costa Rica aramellatasara, most meg kb 60%
Mialatt megerkeztunk a tulpartra, az Arenal vulkan megmutatta magat a reggeli felhokben, szoval eleg festoi kornyezet volt, amikor felmasztam Pamplonara, a lovamra. Innentol jott egy ket oras lovaglas, kaptunk hozza egy nagyon meno kek sisakot, valoszinuleg valamelyik rafting turarol maradt... mindenesetre eletidegen volt a lovon :) A lovaglas nagyon jo volt, bar foleg ugettunk es lepesben mentunk, de azert harom nagyobb patakon atkeltunk... nem tudom irtuk e mar, de itt a lovaknak van valami lassitott ugetesuk, amivel kenyelmesen lehet kocogni. Azert egyet sikerult vagtazni is. Jol kifaradtunk mire elertunk a megerkezesi helyunkre, annak ellenere, hogy kozben egyszer megalltunk ananaszszunetre. Zsuzsi labat fel is torte a kengyel szara! Innen viszont mar kisbusszal elvittek minket Monteverdebe.
Monteverde az itteni Eifel torony, ha ebben az orszagban vagy, latnod kell. Azt mondjak rola, hogy felhoerdo, ami nem mas, mint egy esoerdo, csak 1500meter folott. Az allatvilaga allitolag remek, na majd holnap kiderul. Egyelore a Monteverde alatti Santa Elena faluban vertuk fel a taborunkat (kepletesen). Mivel a lovaglas utan eleg faradtak voltunk nem akartunk tul sok mindent csinalni. Elmentunk ezert bevaltani a lottonyeremenyunket a bankba, es ki is casheltettuk mind a 600 Forintot :) Az mondjuk eleg kemeny volt, hogy ezert ketszer kellett megadni az utlevelszamot es alairni mindenfele papirt... remelem a tico adohivatal nem fog minket utolerni Bangkokban, hogy logunk nekik 124 forinttal.
Emellett kidobtuk magunkat az ut melle, es gyonyorkodtunk a Csendes ocean eddig obleben, ugyanis addig el lehetett latni. A szallashoz visszafele beugrottunk a helyi kigyorariumba, ahol voltak bekak is meg az a gyik, amelyik tud futni a vizen... Jezus gyiknak hivjak angolul, itt egy NG vidi rola.


Emellett meg nagy elmeny volt, hogy ki volt teve kigybor fogdosni, meg egy felfuzott kigyugerinc, amin ki lehetett probalni, hogy mennyire hajlekonyak a kigyok. Es mindezek mellett talalkoztunk kigyo urral, aki kinevezte dr Bubot, azaz a Boa Konstruktorral.
Ezutan  elmentunk a szallasunkhoz (a szallast mar rendszeresen hazanak hivni) es meglepodtunk. A homerseklet ugyanis nagyon durvan leesett, ugyhogy mindketten bedobtuk a nem tul sexy szandi+zokni kombot. comments