2012. január 29., vasárnap

Naplo 2012. januar 29.

7 korul keltunk, mert ugy terveztuk, hogy a varosban levo nemzeti parkos irodaba megyunk (8-kor nyit) es elintezunk mindent amit a turankhoz el kell intezni, majd utnak is indulunk. Eredeti tervunk szerint 3 napot szerettunk volna a parkban tolteni, egy nap tura a kozponti Sirena nevu taborhelyhez, ott taborveres, masnap a Sirena koruli turautvonalak bejarasa, harmadnap pedig tura vissza ki a parkbol. Azt gondoltuk idealisnak, hogy a be es kiutat egyedul tesszuk meg, es a benti turakat pedig vezetovel, hiszen egy szakavatottabb szem segitsegevel sokkal tobb mindet lehet latni, es sokat is lehet tanulni toluk.
Mikor odaertunk kiderult, hogy ez azert nem megy olyan egyszeruen mint ahogy gondoltuk. Gyorsan vilagossa valt, hogy ma mar nem lehet elmenni annal az egyszeru oknal fogva, hogy nincs busz, ami elvinne a kiindulopontra. Meg vezetot se lehet ugy fogadni ahogy gondoltuk, mert csak a teljes turat vallaljak, benn a parkban nem fogunk talani erre embert. 
No meg persze ott van az is, hogy ahhoz, hogy bejussunk a nemzeti parkba es ott tudjunk aludni, foglalni kell elore helyet, amit ki is kell fizetni elore. Ez meg nem is lenne olyan nagy was ist das, node a csavar a tortenetben az, hogy ezt nem tudod az irodaban befizetni (erre senki nem tudott ertelmes magyarazatot adni, hogy miert), hanem a bankban  kell. No marmost vasarnap leven nem volt bank ahol ezt befizethettuk volna. Vegul kiderult, hogy van egy megoldas, hogy befizessuk, egy utazasi irodanal. Persze ok summas kis dijat szamoltak fel ra, de sajnos nem volt mas valasztasunk.
Szoval a nemzeti park irodajaban lefoglaltuk a belepot es a 2 ejszaka szallast. Dormban nem volt szabad hely, csak satorral lehetett foglalni. Az infok alapjan satrat nekunk kell vinni, de ha vezetovel megyunk, akkor ok adnak satrat meg minden szukseges felszerelest (pl gazfozo, takaro stb). 
Az irodaban a holgyet meg is kerdeztuk, hogy tud-e ajanlani vezetot. Hivta is Vilmart. A csoka lenyomta a szukseges marketinget, de a vegeredmeny az lett, hogy elgge dragalltuk, raadaul lett volna meg rajtunk kivul mas is a turan, igy meg meg akartuk fontolni a dolgot. 
Meg Omar is emlitette, hogy tud ajanlani valakit, aki olcsobb lenne, igy megkertuk ot, hogy hivja fel akit ajanlana. Az elso szamu jeloltje pont a parkban volt turan, igy o kiesett, de a masodik szamu, Viliem atjott megbeszelni, hogy mire is gondoltunk, o mit javasol, es mennyiert vallaja. Szimpatikus volt csak ketten leszunk a turan vele, es jobb arat is ajanlott (50$/fo /nap) mint az elozo mukso - bar meg igy is sokallottuk, de sajnos nem lehetett belole alkudni - igy vegul elfogadtuk, es lebeszeltuk vele a holnapi hajnali indulast.
Be is vasaroltunk a turara, mert minden kajat vinni kell, aztan a nagy hosegben (tenyleg nagyon meleg van itt) kitikkadva ittunk egy sort, majd husbe vonultunk. 3 korul kimentunk a helyi beachre, ahol mar kinn volt a fel varos (itt azert nincs sok turista szerencsere). Az egyik fan epp egy arapapagaj falatozott az orrunk elott. Sajnos nem volt nalunk fenykepazo, igy nem orokitettuk meg, csak megcsodaltuk.
A parton nagy elet volt, a jatekos kiskutyak meg is rohamoztak minket. Egyszerre 3 is, ugyhogy pillanatokon belul beteritettek minket homokkal. 
Egyszercsak eleredt az eso, igy fedezekbe vonultunk, majd egy gyors kaja utan visszabattyogtunk a szallasra. Osszepakoltunk a turara, es megbeszeltuk Omarral, hogy a tobbi cuccunkat itt hagyjuk nala amig visszajovunk.
Szerencsere ma nincs dizsi, igy remeljuk jot alszunk majd, mert holnap 5:45-kor indulunk.
comments