2012. január 22., vasárnap

Naplo 2012 januar 22.

Ma 6:30-kor indult a busz San Joseba, de azt a tanacsot kaptuk, hogy azer 5:40 korul mar legyunk ott, mert sokan lesznek. Hat mi ennek megfeleloen keltunk, Tibi ki is ment jegyet venni, de az persze be volt meg zarva. Igy gyorsan osszekaptuk minden cuccunkat, es azzal egyutt kibattyogtunk ujra (szerencsere csak egy sarokra volt a szallasunktol a buszmegallo). 6 utan nyitott a penztar, sikerult is jegyet vennunk. Mar emlitettuk, hogy minden buszozas mas es mas, ugyanis tobb tarsasag uzemeltet buszokat, es mindegyiknel mas a rendszer. Itt pl helyjegyet adtak, igy megusztuk a busznal valo izgulast, hogy lesz-e helyunk a 4-5 oras utra.
Az is jellemzo az orszagra, hogy nem igazan tajekoztatjak tul az embereket. Volt is itt egy nagyobb kavarodas, ugyanis Puntanerasba is ment volna egy busz, de az nem tudott feljonni a hegyre, igy azt a amegoldast otoltek ki, hogy a San Joseba meno busz leviszi a masik buszhoz a Puntanerasba tartokat. No de errol persze az embereket nem tajekoztattak, igy senki nem tudta, hogy most mi a fene tortenik, sorba alljon-e, vagy felszallhat, hova tegye a csomagjat es miert stb. De szerencsere indulasra azert korvonalazodott minden, es ket busznyi embert fel is pakoltak arra az egy buszra.
San Joseba egesz jo idoben megerkeztunk, a Lonely 5-6 oras riogatasaival szemben kb 4,5 ora volt az ut. Ez nekunk plane jol jott, mert volt elintezni valonk San Joseban, tortenetesen ismet a fenykepezogeppel, es delutan meg a Karibi-tengerhez is el akartunk buszozni.
Sajnos pont vasarnap volt, igy nem volt egyszeru dolgunk a fenykepezovel, a javitas nem jott szoba, mert az egyetlen javitos hely, a Canon bolt zarva volt, de azert igy is talaltunk nehany elektronikai boltot nyitva. Mar eldontottuk, hogy veszunk egy uj gepet, mert mindig a legrosszabbkor hagyott minket cserben, igy ezzel a szemmel jartuk vegig a belvaros boltjait. Sikerult is vennunk egy jo kis gepet egesz jo aron.
Vegezve a feladatunkkal a Mekiben bedobtunk egy kis hambit, aztan megceloztuk a buszallomast. Minden tersegbe masik buszallomasrol indulnak a buszok, ugyhugy most egy ujabb allomasra mentunk.
Ott kiderult, hogy a 2-es buszra mar nincs hely, igy hiaba voltunk ilyen gyorsak az ugyintezessel, csak a 4-essel tudtunk elmenni.
Ezzel 9-kor voltunk ott Puerto Viejoban, a tengerparti kisvarosban. Itt ujra azzal szembesultunk, hogy tele vannak a szallasok. Azert vegul sikerult talani egyet. Nem nagyon filoztunk rajta, ugyis csak egy ejszakat akartunk itt tolteni, mert a kb 15 km-re levo Manzanilloba tartottunk, csak este mar nem tudtunk tovabbmenni.
Puerto Viejoban setalva az volt az erzesunk, hogy Costa Rica a Jamaicaiake. Mindenhol jamaicai zaszlo, renegteg fekete van, a raszta haj a divat, ehhez ketseg nem fer, szol a raggea teljes hangerovel es mindenhol fuszag terjeng. Igazi lazulos hely tele etteremmel, barral, es persze turistaval, ugyanis a turistak nagy resze eddig jon el.
Vacsink soran megallapitottuk, hogy erre jobban foznek mint az orszag tobbi reszen. Kiprobaltuk a pataconest, ami a krumplira hasonlit. Finom volt. :-)


comments