2012. január 12., csütörtök

Naplo 2012. januar 12.

A reggel egy klasszikus reggelivel indult: a mar bemutatott gallo pintot ettuk tojasrantottaval, hozza narancs illetve ananasz turmixot, es egy jo kis nicaraguai kavet ittunk.

Miutan derekasan jollaktunk setara indultunk a faluban. A toparton papagajok ropkodtek farol fara, es gyonyoru viragok mellett mentunk el. A suli udvara tele volt gyerkoccel, akikkel okentesek foglalkoztak. A gyerekek egyik lathatoan kedvelt szorakozasa az volt, amikor az egyik onkentes srac sorba allitotta oket, es egyesevel mindenki az utana soron kovetkezot (a srac segitsegevel) lefenykepezhette. De annak is nagyon orultek, hogy festekbe nyomhattak a kezuket, es szines kezzel tapicskolhattak.



A setabol visszaterve meg egy gyors mosasra volt ido, utana 1-tol indultunk kajakozni.
A to partjan levo fak tele voltak madarakkal, amiket nem volt egyszeru lefenykepezni, mert a vezeruk nagyon szemfules volt, es amint kozeledtunk egy faval arreb reptette a csapatot.



A part menten a toban sok no mosott, korulottuk pedig kisgyerekek pancsoltak a vizben.
A nagy melegben megalltunk egy nyugis helyen (ahol senki nem mosott eppen) megmartozni.




Ujabb kor evezes utan elertuk a folyo torkolatat, ahol mintha egy masik vilagba csoppentunk volna. Par evezocsapast tetunk csak es mar 3-4 kulonbozo madarat pillantottunk meg. Tovabb haladva a folyo elagazott, fak, es bekalencsek jeloltek ki a kulonbozo agakat. Szepen lassan bejartuk mindet, az agak veget pedig onnan ismertuk mindig fel, hogy mar nem tudtunk tovabb evezni a suru bekalencseben.
Mikor a folyohoz tartottunk, de meg a toban eveztunk, osszetalalkoztunk a nemet hazasparral, akiknek annyira tetszett a folyo, hogy ujra odaeveztek. Lelkesen ujsagoltak, hogy bar multkor nem voltak ilyen szerencsesek, most lattak krokodilt a folyoparton.
Mondanom se kell, argus szemekkel figyeltuk a partot, de sajnos mi nem jartunk szerencsevel. Ennek ellenere panaszra nem lehet okunk, mert rengeteg gyonyoru madarat tudtunk megfigyelni a nyugis kornyezetben.


Visszafele a vulkanokat naplementeben is megcsodaltuk, majd a vegen meg egy nagy hajrat nyomtunk az evezesben a sportelmeny kedveert :-)
comments