2012. március 18., vasárnap

Napló, 2012 március 18.

Hajnalban keltünk és jött is értünk a taxi, hogy elvigyen minket a reptérre, mert megyünk Patagóniába... legalábbis azt hittük, mert nem érkezett meg a rendelt taxi. No nem volt nagy gond, Buenos Aires teljesen őrült, 5 órakkor még nyugodtan be lehet menni buliba. Ez az eltolódás minden tekintetben megvan, ezt úgy képzeljétek, hogy este nyolckor nem lehet kajálni, mert még nincsenek nyitva az éttermek... nem viccelek. Szóval nem okozott gondot 4:15-kor taxit leinteni. A becsekkolás és a többi nyalkánkság simán ment. A biztonsági vizsgálat az olyan volt mint 2011 elött lehetett amcsiban, az embereken simán rajta maradt fém, azt megmutatta, hogy szerinte ez csipog, a biztiőr meg intett, hogy okaj.
A repcsi jó, volt a megérkezéskor már azonnal éreztük, hogy akkor itt van vége a papucs időszaknak. Kb két és fél hónapja nem volt rajtunk cipő, mert nem hoztunk és hát ez most kezdte megbosszulni magát. Patagónia a világ vége egy hatalmas pampa és az Andok, ami iszonyat ritkán lakott. Amit tud az a természet, és mi egy El Calafate nevű városba érkeztünk. A város egyrészről tulzás, mondjuk annyiban van metropolisz hangulata, hogy reptré az 25 km-re van a várostól. Annyiban már nincs, hogy lóf*sz nincs a reptér és a település között. No nem mintha a Ferihegyi bekötőre nagyon büszkék lehetnénk.  Itt van mondjuk egy olyan érdekesssége a metropolisznak, hogy az előző reptér kifutójából egy utca lett



Amint megérkeztünk szereztünk egy szállást és utána nem is csináltunk semmit, csak aludtunk egy nagyot illetve bementünk a faluba/városba, hogy kiderítsük, mi kell majd holnap amikor is meglátogatjuk a Perito Moreno gleccsert. Az gyorsan világos lett, hogy baki kell, ezért béreltünk egy bakancsot, és vettünk egy-egy mackónadrágot aláöltözetnek. Prúbáltunk új business szemléletet csempészni a helyiekbe, hogy mi lenne, ha eladnák nekünk a bérbe adott bakancsokat, de nem lehetett sajna. Ezen kívül a mai nap eseményei közé tartozik még, hogy összehaverkodtam a helyi szupermarket hentesével!!! Ennek az lett a vége, hogy vettünk két hatalmas szelet steaket (kb 800 gramm a kettő együtt) összesen 1500 fortinért. A végeredmény ez lett:




Nagyon büszke voltam, mert főzőlapon csináltam és bár szerencsére volt rácsos serpenyő, azért féltem, hogy elszúrom/túlkészítem/nyers lesz/odaégetem. Mostanra már tudok kb 5-6 fajta vágatot (mint felsál, hasalja, bélszín, stb), amit megértek, meg tudok is kérni. A dologhoz hozzá tartozik, hogy ezzel nagyon nagy királyok lettünk a szálláson is, mondták is, hogy isteni az illata. Más turistát  nem láttunk eddig húst kérni hentesnél, gondolom félnek tőle, és inkább csomagolt cuccokat vagy tésztát csinálnak. Ő bajuk. Bekajáltunk és holnap irány a gleccser!
comments