2012. március 23., péntek

Napló, 2012. március 23.

Egész jól aludtunk, és nem is fáztunk rettenetesen, bár azért Tibi éjjel felhúzta a zokniját, pedig anélkül indult. Már elötte olvastuk, hogy vannak egerek és patkányok, ezért a kaját érdemes felrakni egy fára kötélen. Így is tettünk, így nem esett bántódása az elemózsiánknak, de Tibi azért hallotta a motoszkálást éjjel.
6-kor keltünk, összeszedtük gyorsan magunkat és nekivágtunk fejlámpával a hegynek. Nem volt nagyon hideg, de a szél az fújt. Bár úgy éreztük, hogy most gyorsabban megyünk mint tegnap, mégis kb ugyanannyi idő alatt jutottunk fel. Az elsők között értünk fel és még a nap sem kelt fel. Kerestünk egy jó kis sziklát ahonnan jó volt a kilátás és leheveredtünk. Eléggé fújt a szél így minden meleg cuccunkat be kellett vetnünk, hogy hosszan el tudjunk ücsörögni. Nagyon vártuk a napfelkeltét, de sajnos felhős volt az ég alja, így nem jött meg a várt eredmény. Közben megérkezett a többi túrázó is, köztük az izraeli csapat is, amit egy hatalmas Good morning everybody kiáltással hoztak tudtunkra. Hamarosan társra találtak néhány amerikai személyében és perceken belül olyan nyüzsi lett a hegyen, mintha piacon lennénk. Őszintén szólva hajnalban a hegyen az ember egy kis nyugira és csendre vágyik, nem a túristák kiabálására, így bosszankodtunk is emiatt magunkban.
A szél és a ricsaj ellenére maradtunk egy jó ideig azért, hátha előbújik a napocska és megvilágítja a helyet, de sajnos ez nem történt meg. Lebattyogtunk, főztünk matet, megreggeliztünk, megcsináltuk a mai szendvicseket és lebontottuk a sátrunkat. Ekkorra már el is döntöttük, hogy maradunk még egy vagy két napot, és a W útvonalán haladunk tovább.
Ehhez először vissza kellett mennünk a tegnapi túristaházhoz (ami bezárt), onnan viszont volt egy rövidebb út ami a következő állomásunkhoz vitt, nem kellett végig visszamennünk a tegnapi úton. Ma is csodálatos tájakon haladtunk, fantasztikusan éreztük magunkat, és nagyon örültünk, hogy a további túrázás mellett döntöttünk. Az idő is jó volt, bár néha egy kis esővel ijesztgetett minket, de nem volt végül semmi komoly.
A táj nagyon változatos volt, hol erdőben mentünk, hol mezőn, aztán egyszercsak gyönyörű tó bukkant fel, és mindeközben lélegzetelállító sziklák szegélyezték utunkat.











Patagónia időjárása azért megmutatta mit tud, délutánra hatalmas szelünk lett, ami kicsit küzdelmesebbé tette a haladást. A tó felszínén már messziről látszott, hogy borzolja a szél


aztán láttuk ahogy előttünk a fák megdőlnek, majd mi kerültünk sorra, úgyhogy rádőltünk a szélre, vagy támadóállásba vágtuk magunkat, de volt olyan is, amikor oldalról lepett meg minket a szél, és akkor a sziklában, kövekben kellett megkapaszkodni, vagy épp abba ami a kezünk ügyébe került. Majd miután tombolt egy ideig elállt hirtelen, és teljes nyugalom volt. Ezt mi egy idő után csak reklámszünetnek neveztük, mert csak pár percig tartott, és utána ismét teljes erővel fújni kezdett.



5 óra körül elértünk egy túristaházhoz, ahol már korábban mondták, hogy lesz kaja. Bíztunk benne, hogy tudunk venni valami tésztát, meg kenyeret, és akkor tovább tudunk menni az innen még kb 2 órányira lévő ingyenes kempingbe (Campamento Italiano). Bár a szél miatt filóztunk a mai továbbmenetelen.



De első körben meg kellett tudakolnunk a kaját. Mint kiderült nincs boltjuk, viszont van kajájuk, de csak helyben fogyasztós. Ezen bosszankodtunk egy sort, főleg azon, hogy túlárazott és hogy nincs előzetesen arról infó, hogy a parkon belül hol milyen készletre számítson az ember, de végül nem volt más választásunk, maradtunk itt. És a csodás élményekért cserébe amit a hegyen maradásunkkal kaptunk, nem sajnáltuk ezt rákölteni. Az azért jó volt, hogy itt is lehetett kempingezni, úgyhogy fel is vertük a sátrunkat, majd kihasználtuk azt is, hogy zuhany is volt, ráadásul melegvízzel. Aztán este megettük vacsoránkat. Legalább egész jó volt a kaja és bőséges. A mai kb 25km gyaloglás után különösen jól esett.
Az alvással nem volt gondunk, a szél se zavart minket benne. comments