2012. május 14., hétfő

Naplo, 2012. majus 14.

Ugy dontottunk tegnap este, hogy ma nem megyunk sehova, mert nem allunk jol netes dolgainkkal. Meg amugy se jartunk utana, hogy melyik hajo, honnan es pontosan mikor indul ma Epire.
Szoval van meg egy napunk. Delelott belehuztunk es elinteztunk a neten mindent. Be kellett meg mennunk a varosba kp-t felvenni, mert Epin nincs ATM, meg nehany dolgot venni a boltban, de elotte bementunk meg a tengerbe uszni egyet a korallok kozt. Ha lehet, ma meg sokkal szebb volt mint multkor. Gyonyoru szine volt a viznek, nagyon jol lehetett latni a korallokat es a halakat. Talalkoztunk egy halrajjal is, es leusztunk egyik-masik halacskahoz melyebbre. Ma sokkal nyugodtabb volt a tenger, igy nem volt nagy para a be es kiuszassal. 
Miutan kiuszkaltuk magunkat bementunk a varosba. Most gyorsan elinteztunk minden fennmaradt dolgot.



Ma este bolognait akartunk fozni, igy ahhoz daralt hust kellett vennunk. A boltban viszont ki volt irva, hogy csak 3-kor nyit a husos pult. Ilyet se lattam meg, de szerencsere par percen belul 3 volt. Itt kertunk 250g hust. A csaj elment, majd egyszercsak megjelent egy adag hussal a kezeben. ratette a merlegre, 450g volt. Rank nezett, majd rakerdezett, hogy 250-et kertunk, ugye? Bologattunk, hogy ja. erre o felemelt belole egy adagot, akkor volt 300g, mondtuk, hogy ok, igy jo lesz. Erre kinyomta rola a blokkot 300g-rol, majd a kezeben levo maradek hust is ratette, valoszinuleg nem volt kedve visszavinni .Igy lett 450g husunk kettonkre az esti bolognaihoz. Ehhez hasonlot csak Kubaban lattunk, ahol a koktelba plussz rumot ontenek ha nincs tele a pohar, de ott is azert, mert a cola vagy a gyumolcsle sokkal ertekesebb cucc.
A boltbol kierve mar indultunk is a buszhoz, amikor megallitott minket egy taxis. Mondtuk, hogy 300-ert ha elvisz, akkor megyunk vele, annyi a busz is kettonkre. Mellette allt multkori baratunk, aki akkor 500-ert vitt el es mondta, hogy legkozelebb 300 a tarifa. Egybol meg is ismert minket, es mar rohogott. Mondta, hogy persze, el is visz minket annyiert. Nagyon jol szorakoztunk vele a kocsiban. Meseltuk neki, hogy voltunk kavazni, nagyon tetszett neki es hatalmasakat nevetett. Azt mondta, hogy majd Epin lesz csak igazan jo, mert ott a legjobb a kava. A vegen be is mutatkoztunk egymasnak, remeljuk meg talakozunk vele, mert nagyon szimpi volt.
Este Tibi megfozte a jo kis bolognait. Hat meg kell hagyni nem eheztunk. nagyon finom volt, de mar a vegen kezdtunk rosszul lenni akkora adag volt. De a holnapi jo ido remenyeben megettuk mind.
Azt meg nem is emlitettem, hogy itt a szallasnal van 2 macska, meg egy kutya, akik amint megerzik az illatokat, mar az asztalnal teremnek. A kutyus nagyon aranyos, csak a tavolbol figyel, de a macsekok nagyon szemtelenek. Az az egy szerencsejuk, hogy kozben aranyosak. Az egyik meg kolyok, no o a legpofatlanabb. Felul mellem a padra, ugy csinal mintha nem is erdekelne a kaja, es amikor egy pillanatra nem nezek fel, mar fennis van a mancsa az asztalon.



comments