2012. május 15., kedd

Naplo, 2012. majus 15.

Reggel keltunk, hogy kimenjunk a kompunkhoz. Azt mondtak nekunk, hogy reggel 9 es 10 kozott legyunk ott. Gondoltuk, hogy ebbol 11 lesz, tevedtunk. Miutan odaertunk kiderult, hogy este 6-kor indul :))) Hat azert ekkora nyugodtsagra nem szamitottunk. Beultunk egy internet kevazoba, hogy az utolso napokat meg feltotlsuk. Most is itt vagyunk, es zezel el is bucsuzunk egy idore, mert Epin legnagyobb valoszinuseggel nem lesz net. Ha meg lesz, akkor meg el szeretnenk onnan menni :) Kb Junis 5 korul fogunk legkozelebb jelentkezni, es addigra megprobalok osszedobni valami jo kis cikket Vanuaturol. 

Sziasztok addig is, es koszi az erdeklodest!

Addig is megosztok veletek egy jo kis tortenet, arrol idonkent mennyire erthetetlenek az emberek. Az Indexen volt egy Oceaonia forum, ahova irtunk, hatha tud valaki elotte segiteni. A valaszokat nem szeretnem nagyon minositeni. Remelem sikerul valami kis dolgot onkenteskednunk. No persze nem fogjuk a vilagot megmenteni, de amellett, hogy jol fogjuk erezni magunkat kicsit ennek a bagazsnak is meg szeretnenk mutatni, hogy a vilag sokkal tobb, mint amennyit ok gondolnak :)

En a forumon:


Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Feleségemmel egy egy éves világ körüli úton vagyunk, és májustól van körülbelül egy hónapunk, amit a csendes óceáni térségben szeretnénk eltölteni. Világos, hogy ez nagyon kevés idő, így nem is szeretnénk ugrálni a szigetek között nagyon. Arra gondoltunk, hogy elrepülnénk egy országba és ott egy kisebb szigeten szívesen élnénk együtt egy törzzsel. Akár taníthatnánk, vagy máshogy segíthetnénk.

Az a kérdésem, hogy van-e tippetek, hova lenne jó mennünk, ismertek-e esetleg olyan szigetet, ami jó lehet. Úgy néztem, hogy az Air NZ-nek van most akciós jegye Vanuatuba, ezen gondolkodtunk.

Fiji sincs kizárva, de a turistahordákon tovább szeretnénk jutni. Bármire nyitottak vagyunk, talán kicsit kevésbe francia területekre... de végül is mindegy. Köszi!

Elso valasz (GIO1977):

Mar megbocsass, hogy beleszolok (foleg, hogy nekem az altalad kerulendo francia teruletekkel kapcsolatban van tapasztalatom), de felek egy picit el vagy tevedve.Megis mit szeretnel tanitani a helyi torzsekenk, amit maguktol nem tudnak? Ez nem Afrika, ahova UNSECO-skent mehetsz tanarnak. Javaslom keresd fel a Voroskereszt, vagy valamelyik hasonlo szervezet oldalat, hatha ok tudnak segiteni. Tenyleg bocs, de enyhen eletkeptelen, es tipikus felsobbrendu europai stilusunak tunt szamomra a terved. Egy honap alatt amugy sem tudsz sok mindent csinalni, ez a legjobb tudomasom szerint nem olyan, mint Ausztalia, ahol bevett szokas a backpackers turistaknak szallast es penzt adni haztaji munkakert.. Bar, ha jok vagytok palack nelkuli merulesben, esetleg segithettek egy igazgyongy farmon, esetleg elmehettek takaritani hotelekbe, de mint mondom, szerintem nagyon kicsi ennek az eselye. A tobbiek nyugodtan cafoljanak, ha esetleg mas tapasztalatuk van

Masodik valasz (BOLOND) 

Ennyi kaland utan csak van valami elkepzelesetek hogy hogy mennek a dolgok a vilagban. Mennyi ismeretetek van az ilyen tavolabbi helyekrol? En nem sok olyan helyen jartam Oceaniaban ahol vannak "torzsek" a szo hagyomanyos europai ertelmeben. Meg a legkisebb helyeken is van kismotor es szines tv, nem beszelve a colarol. Hacsak nincs olyan szakkepzettsegetek ami igazan szukseges (orvos/fogasz, diesel-szerelo stb) akkor nem hiszem hogy a beszelgeteseken kivul sok hasznukra tudnatok lenni a "torzseknek".
Persze W.L. jart sok helyen ahol talan kevesbe valogatosak a bennszulottek. Majus az itt van mindjart, nincs meg semmi elkepzelesetek hogy melyik reszet szeretnetek latni a regionak?


http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9156867 az 1802-es bejegyzestol
 
comments