2012. április 10., kedd

Napló, 2012 április 10.

Az ágyikóban jó meleg volt, de nagyon nem akaródzott kibújnunk onnan. Különösen, hogy Juanunkkal 10:30-11:00 közöttre beszéltük meg a reggelit (mert a jurtához az is jár ám), és a levegő a ragyogó napsütés ellenére is csak dél körül kezdett felmelegedni. Reggeli után előkaptuk maténkat. Azt már talán írtuk, hogy ez a mate egy közösségi ital. Megkínálják egymást az emberek, és azt nem illik visszautasítani, mert az kb olyan mintha valaki kezet nyújt, te meg nem fogsz kezet vele.
Mi is megkínáltuk vele Juant, akin bár látszott, hogy nagyon nem kérne, de nem utasította vissza, egy kört bevállalt. A többi körből viszont már kivonta magát. A „szomszédból” átjött Juan tűzoltó haverja is, így őt is megkínáltuk maténkkal. Ő lelkesen kortyolgatta. A porondra érkezett közben a kemping többi lakója is, ami összesen 2 embert jelentett, egy argentin csajt, és egy argentin srácot. Ők is lelkesen csatlakoztak a matezó kiscsapathoz.


Senki nem sietett sehová, nagyon nyugisan telt a délelőtt. Nem voltak nagy terveink mára, arra gondoltunk, hogy 2 körül elvinnénk a kajakokat, mert akkor még szépen süt a nap és jó meleg van a napon. Addig meg heverésztünk, olvasgattunk, és írtuk a blogot. 2-kor elmentünk a jurtánkhoz, hogy összeszedjük magunkat, de akkor azt vettük észre, hogy a tehenek megszállták a bázisunkat. Az egyik az ajtó előtt hevert, a másik mellette legelészett, a harmadik meg épp mögöttük koslatott.



A fénykéző persze a sátorban volt, így a laptoppal kellett a képet csinálni. De ahogy odamentünk már tovább is álltak, viszont maradt utánuk néhány lepény és rengeteg bogár, amit nem győztünk elhesegetni.
A kis intermezzo után gyorsan átöltöztünk és indultunk evezni. Már épp hozta is el Tibi az evezőket, amikor Juan szaladt a távolból (eddig a tűzoltó haveroknál kolbászolt), hogy stipi-stopi, most nekik kell a kajak, de kb 2 óra múlva visszajönnek.
No ettől kicsit se voltunk lelkesek, de úgy voltunk vele, hogy még ha 4-kor elvihetjük az is jó lehet. Addig meg kiültünk a fantasztikusan tiszta folyó partjára egy fára olvasgatni. Persze 4-re nem jöttek vissza, valamikor fél 6 körül jelentek meg a láthatáron. Már kezdett lemenni a nap, de azért még gyorsan lecsaptunk a kajakokra. Juan ekkor kicsit megijedt, hogy még ilyenkor el akarunk menni, mikor nemsokára sötét van, de gyorsan lehűtöttük, hogy valójában mi 2-kor szerettünk volna elmenni.
No de nem is vitatkoztunk, inkább bepattantunk a kajakokba és már húztuk is keményen felfelé a folyón. A nagy sodrású résznél már rutinosan cseleztünk, a kőzátonyon áthúztuk a csónakokat, és utána már újra normál sodrásban tudtuk folytatni utunkat.




Elmentünk egészen a tóig, ahol Tibi már járt tegnap előtt, és eleveztünk benne egy darabig még. Nagyon szép volt.



Viszont közben a hegyek mögött elbújt a nap és így már kicsit se volt meleg. Úgyhogy lefelé se csordogáltunk, hanem eveztünk rendesen. Vissza is értünk még sötétedés előtt. Ekkorra már nagyon fáztunk, rohantunk is a forró zuhany alá, hogy kiengedjenek elgémberedett végtagjaink. Eltartott egy ideig. Szerencsére közben Juan nekiállt elkészíteni a vacsit, így nem kellett már olyan sokat várni rá. Az argentin párral, Juannal és a tűzoltó sráccal együtt vacsoráztunk, lasagne volt a menü. Nagyon meg voltunk elégedve Juan főztjével ma is. Egy üveg bort elkortyoltunk a vacsi mellé, míg a többiek egy helyi őrületre bontottak rá, ha jól emlékszem Fernet a neve, ami egy rővidital, de kólával együtt isszák. Juan egy fél literes korsót meg is töltött 1:1 arányban Fernettel és Colával. Minket is megkínáltak, de nekem nagyon nem jött be. Tibinek egy fokkal jobban izlett nálam. Hasonlít az íze a Beherovkára.
Lassacskán egy jó kis 6 fős buli kerekedett. Mi is rábontottunk még egy borra, ők meg újra és újra töltötték korsójukat. Holnap mi is, meg az argentin pár is elmegy a busszal, a tűzoltó srác szabin lesz pár napig, így Juan még ki akarta élvezni a társas életet. A kemping egyébként a hét végén be is zár egészen októberig, így Juan már nagyon az utolsókat rúgta szabadsága előtt. Ennek szellemében a maradék italokból egy kostolót tartott, a piscoból például az utolsó cseppeket csavarta ki a kupakba, hogy megmutassa mi a tuti ital.



Közben nekünk is megeredt a nyelvünk, a spanyoltudásunk exponenciálisan nőtt az este előrehaladtával, így nagyon jól elbeszélgettünk mindannyiukkal. Nagyon jó volt a hangulat, jó kis rögtönzött búcsúbuli kerekedett. Mi kb 1-kor fellőttük a pizsit, de a többiek az argentin virtusnak megfelelően mulattak tovább.
comments