2012. április 28., szombat

Napló, 2012. április 28.

Ismét döntési ponthoz érkeztünk. Bár az, hogy tegnap este nem sikerült innen tovább mennünk még nem jelenti azt, hogy ma se sikerülne, de azt mindenképpen, hogy fogy az időnk, és mától már elég rossz időt mondtak a nyugati partvidékre. Ez reggel már látszott is, esett az eső, és felhőben volt minden a láthatáron.
Tegnap este már átgondoltuk a dolgot, és arra jutottunk, hogy ránézünk a transfercar honlapjára, hátha van valami jó lehetőség ingyenes bérlésre, ami passzolna a tervünkbe. És találtunk is egyet, Christchuchből kellett átvinni a kocsit Queenstownba, ami Te Annautól nincs messze. Kiváló lehetőségnek gondoltuk, így jelentkeztünk is rá. Reggelre meg is lett az eredmény, hogy vihetjük a kocsit, azaz kisbuszt. Nagyon boldogok voltunk, különösen így, hogy még az eső is esett. Már csak Christchuchbe kellett eljutnunk valahogy. Tibi nagy netezésbe és telefonálgatásba kezdett, és kiderült van egy kisbusz 11-kor, ami Christchurchbe megy. Be is jelentkeztünk rá. 
Mi voltunk az egyetlen utasok. A sofőr nem volt túl jó fej, kicsit tudálékos volt, így annyira nem volt nagy élmény vele társalogni. Ellenben azt meg tudtuk beszélni vele, hogy a reptéren tegyen le a kocsibérlős helynél.
A kocsi felvevése nagyon gyorsan ment. Nem kellett semmit fizetnünk, az alap biztosítás is ingyen volt, csak a benzin lesz költség.



Én bevallom őszintén kicsit izgultam, hogy a városban kell indulnunk egy kisbusszal baloldali közlekedésnél, de Tibi szerencsére nem izgult, és nagyon szuperül kivezetett, pedig volt minden, jobbra-balra kanyarodás, meg körforgalom is.
Christchurch után még volt egy-két kisebb város, aztán letértünk a fő útról, és onnantól alig találkoztunk másik autóval. Mai célunk a Tekapo-tó volt, de útközben megálltunk egy aranyos kis városban, Geraldine-ben, ahol bevásároltunk, meg fagyiztunk egy jót.


További utunkat nagyon élveztük, nagyon szép tájakon mentünk át, és nagyon nyugis volt minden.



A Lake Tekapo partján szálltunk meg, de már besötétedett mire odaértünk, így a nézelődés másnapra maradt.
comments