2012. április 20., péntek

Napló, 2012. április 20.


Maradt mára is néhány elintézni való. 1-kor indult a buszunk Rotoruába, így addig még volt időnk. Kicsekkoltunk, és otthagytuk a cuccunkat a hostelben. Ez elég nagy hülyeség volt, mert minden teendőnk a buszhoz vezető úton volt, de sajnos erre későn jöttünk rá. Két nagyobb feladatunk volt, egyrészt postára kellett mennünk, néhány cuccot haza akartunk küldeni, másrészt meg felgyülemlett könyvtárunkat kellett aktualizálnunk, azaz csereberélni könyveinket. A hostelben csak részben volt jó a választék, így más helyekre is benéztünk. A harmadik helyen sikerült is egy jó cserét nyélbeütnünk, a dél-amerikai utikönyvünket sikerült Malájzia, Indonézia könyvre cserélni. Nem pont erre vágytunk, de ez is valami.
Postát is sikerült kipipálnunk. Itt nagyon könnyen ment minden. Olyan jó rendszert alakítottak ki. A postán tudsz venni dobozt különböző méretben, borítékot, csomagolót, és mindent amire szükséged lehet egy csomagfeladáshoz. Le van írva, hogy mit kell kitöltened, és hogyan. Mindent elő tudsz készíteni, és ezek után pik-pak megy a feladás. A pultnál ülő nő nem idegeskedik, hogy nem működik az a ... számítógép már megint, hanem jót mosolyog rajta, és újra próbálja. És így is gyorsan és gördülékenyen megy minden. Ami mókás, hogy a szomszéd pultnál egy kínai csaj megkérdezi, hogy van-e aki beszél itt a postán kínaiul, és hát persze hogy van. Fél pillanat és már ki is szolgálják kínaiul. No erre mondta Tibi, hogy többen vannak, mint 6 éve :)



Mivel kicsit elhúztuk az időt, és buta mód nem hoztuk magunkkal a csomagunkat, vissza kellett sietnünk/futnunk a hostelbe és tipliztünk a buszhoz. De szerencsére elértük.
A 3-4 órás úton szép tájakon mentünk át. Voltak birka, tehén és őzfarmok is. Igen, itt kitalálták, hogy őzeket fognak tenyészteni. Ez úgy kezdődött, hogy először behoztak Európából őzeket, hogy lehessen vadászni. Aztán hamarosan azok úgy elszaporodtak, hogy ki kellett lőni nagy részüket. De mit csináljanak ennyi vadhússal, hát elkezdték exportálni. Igen jó businessnek mutatkozott, így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha befognák az őzeket, és a tenyésztenék őket a húsukért. No így születtek az őzfarmok. 
Nagyon tetszett nekem a tájban, hogy dimbes-dombos. Rengeteg kis domb van nagyon sűrűn, és mindegyik olyan, mintha egy külön kis hegy lenne. Az út mentén itt-ott hatalmas páfrányok álltak, olyanok mint a pálmák. De erről majd később mutatunk képet.
Rotoruába érkezve megcsapott minket a kénes szag. Ez a város egy vulkán kráterébe épült, és mindenfele kénes kigőzölgések, meg gejzírek vannak. Az info centerben megérdeklődtük hol van olcsóbb szállás és hogy vannak a különböző programok. A szállást egy nagyon jófej csóka üzemeltette, szerintem úgy nézett ki mint Gordon Ramsey, de Tibi szerinte azért nem volt ilyen egyértelmű a hasonlóság.
Elmentünk bevásárolni, bárányt sütöttünk vacsira, meg előtte ettünk rákot is. Furcsa kombináció, nem mondom, de jók a tengeri herkentyűk errefelé, és akciós volt, nem lehetett otthagyni :)
Vacsi után a szálláson lévő melegvizes medencében ejtőztünk egy kicsit.
comments