2012. április 4., szerda

Napló, 2012. április 4.

Orkalesés második kör. Bár a reggeli benne van az szállás árában csak reggel nyolctól. Tegnap meggyőztük a házinénit, hogy keljen fel nekünk reggel fél hétre, de ma már nem volt pofánk hozzá, hisz olyan jó fej volt, még távcsövet is adott.
Ahogy indultunk a faluból látom ám, hogy két hátizsákos gyerek nagyon néz egy táblát. Mondom Zsuzsinak álljunk meg. Vissza is tolattunk és kérdeztük, hogy orkát lesnének-e. Kiderült ja, stoppoltak, lengyelek és már másfél éve utaznak, név szerint Rafael és Paulina. A Latin-Amerika részt elég hard core nyomják, stoppal és couch survinggel. Vicces, mert eredetileg egy évet terveztek, de kettő lesz belőle. A lényeg, hogy nekik pont jól jöttünk, mi meg örültünk a társaságnak. Elég jófejek voltak, és csomó mindent meséltek nekünk Ázsiáról, meg egyéb helyekről. Az elég vicces, hogy négy hónapon keresztül vitorláztak egy amcsi csókával Ócenániában, ha jól értem dolgoztak vagy ingyen volt az út/kaja, ahogy vesszük. Ha jól láttam, ez volt nekik a legnagyobb élmény. Nem, nem akarunk ilyen hosszan ilyet csinálni, ha valamelyikőtök már ezt sakkozza. Az ő utazásukat beszéltük utána Zsuzsival és arra jutottunk, hogy azt érezzük velük szemben, amit valószínűleg többen a mi utunkkal szemben: Jó, meg vagesz, de én azért nem csinálnám. A másik beszédtémánk az itteni argentin helyzet volt. Erről is sokat tudtak a stoppolások miatt. Vicces volt, szerintem mi többet olvastunk (Economist rulez!), ők meg többet beszélgettek, szóval egyesítettük tudásunkat.
Út közben sikerült egy két lámát, azaz guanacot lencsevégre kapni.


Megérekeztünk az orkalesre, és sajnos négy óra várakozás után sem volt semmmi (leszámítva persze az aranyos fókákat).



Nem mondom, hogy rettenetesen, de azért csalódottan és bizakodva indultunk vissza. Rafaelék körebestoppoltak a pingvinek felé, mi meg elmentünk vissza a faluba. Jobban mondva nem is jutottunk el az autóig, amikor egy argentín srác megállított minket, hogy visszamegyünk-e. Mondtuk ja, elvisszük. Megismerkedtünk Fernandóval, aki buenos airesi és hangmérnöknek tanul. Mivel náluk a nagycsütörtök és a nagypéntek az ünnep, hétfőn meg Malvinas volt, két napot „beáldozott” a tanulmányaiból és eljött ide orkát nézni. Nagyon jót beszélgettünk vele, sokat mesélt a jelenlegi helyzetről, töriről, gazdaságról, tanulmányokról. Érdekes volt egyébként, hogy gazdasági kérdésekben nem profin, de teljesen otthon volt, sokkal jobban, mint nálunk egy egyetemista. Út közebn ráadásul kiszúrt egy tarantulát az úton.


Miután megérkeztünk Zsuzsival beültünk ketten egy pizzára és feltúrtuk az itteni lassú netet. Volt kézműves sörük is, de szerintem romlott volt, vagy legalább is, elég rossz (élesztős, hogy sznobkodjak). Visszamentünk a szállásra, ami meg fullra zárva volt. 50 percet kellett várni, mire jött egy csaj, aki annyit mondott, hogy uh... a sorry lemaradt. Ezek után lefeküdtünk egy kicsit aludni. Épp, hogy felébredtünk és 5 percre rá már jöttek is Paulináék, hogy ők most értek vissza, elmegyünk-e este kajálni. Naná! Másfél óra múlva jöttek is értünk, addig elmentünk tankolni meg vettünk szendvicsnek valót. Miután megjöttek elmentünk beülni egy pizzára és pár üveg borra. Nagyon jót beszélgettünk, tök szimpik voltak. A srác a Coca Colánál volt, a csaj meg az Avonnál. Ha jól értem utálták nagyon. Szkeptikusan hallgatták, hogy én meg szerettem, amit csinálok.

Ja, a pizza kiváló volt, volt rajta palmito, ami ha jól értem pálmaszív (palmheart), amit még mindig nem értek, hogy mi, de már Brazília óta nagy kedvenc.
comments